Beroemdheden

Wat je moet weten over Cristiano Ronaldo

0

Er is zoveel te vertellen over Cristiano Ronaldo. Hij is een van de meest geliefde en succesvolle voetballers aller tijden, die bijna alle mogelijke eervolle prijzen in de voetbalwereld heeft gewonnen en één van de beste spelers van zijn generatie is. Momenteel trapt hij tegen de bal voor Juventus en is hij aanvoerder van het nationale team in Portugal. Doorheen zijn carrière heeft hij ondertussen 29 trofeeën gewonnen waaronder vijf Ballons d’Or en vier Europese Gouden Schoenen. En dat op amper 35-jarige leeftijd. Ronaldo werd geboren op 5 februari 1985 als jongste van het gezin met drie oudere zussen en een broer. Hij begon al jong te spelen voor amateurteam Andorinha.

Start van professionele carrière bij Manchester United

Ronaldo is geboren in een Portugese familie. Hij zal Portugal aanvoeren op het EK 2020. Online vind je alle EK 2020 Toernooi informatie. Maar zijn profcarrière kwam niet van de grond in Portugal maar wel toen hij in 2003 op 18-jarige leeftijd verkaste naar Manchester United en het team hielp om drie opeenvolgende Premier League-titels te winnen. In 2009 betaalde Real Madrid 132 miljoen dollar voor de voetballer, toen een record. De investering loonde. Ronaldo werd topscorer met 372 goals.

Geen uitblinker op school

Op het veld is hij een genie maar op school deed Cristiano Ronaldo het veel minder goed. Hij werd zelfs van school gestuurd, naar eigen zeggen omdat hij niet geïnteresseerd was in lessen volgen. Dat hij een stoel naar een leraar gegooid had, zal ook wel een rol gespeeld hebben. Volgens de versie van Ronaldo had die leraar dan ook geen greintje respect voor hem. In plaats van hem in te schrijven in een andere school besloot zijn moeder hem te helpen met zijn voetbalcarrière. Zo kon Ronaldo al op 14-jarige leeftijd semiprofessioneel spelen.

Voorliefde voor mooie auto’s

Ronaldo bezit liefst negentien auto’s waarvan de goedkoopste een Mercedes-Benz C220 CDI is. De collectie bevat verder een Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Ferrari 599 GTO, Ferrari Laferrari, Rolls-Royce Ghost, McLaren mp4-12c, Mercedes-Benz S 65 AMG coupé, Bentley Continental GT Speed, een Porsche 911 Turbo S, Aston Martin db9, Maserati Gran Cabrio, een Bentley Continental GTC, Audi r8, Ferrari 599 GTB en een Porsche 911 Carrera S Cabriolet.

Liefdadigheid is belangrijk in zijn leven

Ronaldo pronkt misschien graag met zijn fortuin maar hij geeft het even graag weg. Het ziekenhuis dat het leven van zijn moeder redde toen ze kanker had, kreeg 130.000 dollar. De Gouden Schoen die hij in 2011 won, verkocht hij voor meer dan 1,7 miljoen dollar. Met de opbrengst liet hij scholen bouwen voor de kinderen in Gaza. In 2014 kreeg hij een brief van de ouders van een jongen met hersenkanker die hem vroegen een voetbalshirt en laarzen te doneren aan een veiling om zo geld in te zamelen voor de operatie van de jongen. In plaats van de kledingstukken te schenken, betaalde Ronaldo 65.000 dollar voor de operatie en 6.500 euro voor elke bijkomende behandeling.

Cristiano Ronaldo is een van de grootste, misschien wel de grootste voetballer van zijn generatie, niet alleen door zijn prestaties maar ook door zijn leven naast het veld.

Hoe thuiswerken aangenamer te maken

Previous article

Van deze celebrities wist je vast niet dat ze vaak in casino’s te vinden zijn

Next article

You may also like

More in Beroemdheden