BeroemdhedenEntertainmentLijstjesProfielen

Lionel Messi, de voetbalgod – vermogen, jeugd en meer

0

Of je nu van voetbal houdt of niet, bijna iedereen weet wel wie Lionel Messi is. Over de hele wereld zie je voetbaltruitjes van FC Barcelona met zijn naam op de rug passeren. Maar wie is hij nu eigenlijk, die Messi? En waar komt hij vandaan?

Leo’s jonge jaren

Lionel Messi, ook wel Leo genoemd, is geboren in Argentinië in 1987, in Rosario – een grote stad in het noordoosten van het land. Zijn ouders hadden heel gewone beroepen: zijn vader werkte in de staalsector, en zijn moeder kluste wat bij als schoonmaakster. Ook was zijn vader coach bij een lokale voetbalploeg, waar de kleine Leo dan ook al op zijn 5 jaar de eerste voetbalstappen zette. Toen hij 8 jaar was, werd zijn opmerkelijk voetbaltalent opgemerkt door een professionele voetbalploeg waar hij dan ook meteen kon beginnen met trainen. 5 jaar ging voorbij en Leo werd met de dag beter. Ondertussen werd er ook een groeistoornis bij Leo vastgesteld, die de ouders verontrustte en een dure behandeling vereiste. Toch kan niets het talent van de jonge Leo tegenhouden. Hij was nog maar net 13 jaar wanneer hij de oceaan overstak om bij FC Barcelona aan de prestigieuze jeugdopleiding te beginnen, de droom van elke tienerjongen. Daar werkte hij zich al snel op, en mocht hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut spelen met de enige echte FC Barcelona! 

Messi en Barcelona, een onafscheidelijk duo

Messi staat bekend om zijn ijzersterke prestaties op het voetbalveld en bracht FC Barcelona naar de absolute top in het afgelopen decennium. FC Barcelona is een van de favoriete teams als het gaat om weddenschappen in internationale competities zoals de Champions League. Daarom is het niet verbazingwekkend dat hij een van de bestbetaalde voetballers van de wereld is. Het is algemeen bekend dat er veel geld betrokken is bij topvoetbal, maar Messi verslaat officieel alle records op vlak van geld verdienen. Over de hele wereld werden er miljoenen euro’s gewonnen door te wedden op voetbalwedstrijden van FC Barcelona, waarbij Leo constant een topprestatie neerzette. De verkoop van de voetbaltruitjes met zijn naam op brengt ook jaarlijks een paar miljoenen op, in 2016 werden er bijna 2 miljoen t-shirts met zijn naam op verkocht.

In de zomer van 2020 was er even paniek, wanneer Leo aankondigde om FC Barcelona te willen verlaten, na een nederlaag van 8-2 tegen Bayern München.  Uiteindelijk was dit toch niet mogelijk omdat hij het niet op tijd had aangekondigd, en enkel via een rechtszaak nog weg kon. Dit zag hij echter niet zitten, wetende dat hij zijn carrière is begonnen bij deze ploeg en hij jarenlang de vaste ster van de ploeg was. Of hij volgend jaar toch nog een transfer gaat aangaan naar een andere ploeg, is nog maar de vraag. Wat wel bijna zeker is, is dat hij waarschijnlijk in de top 10 duurste transfers van de voetbalgeschiedenis in zal gaan. 

Hoeveel is Messi waard?

Het is niet gemakkelijk om hier een antwoord op te geven. Natuurlijk heb je altijd een schatting van hoeveel iemand verdient, maar heb je er ook eens bij stilgestaan hoeveel geld er daarnaast met de naam van beroemde acteurs of voetballers wordt verdiend? En hoe komt het dat voetbalclubs miljoenen kunnen neerleggen om een speler bij hun club te laten spelen? Omdat ze het waard zijn, natuurlijk! Messi is bijvoorbeeld 112 miljoen euro per jaar waard. Dat klinkt toch bijna onmogelijk om dit terug te verdienen? Blijkbaar gebeurt het wel! Denk maar aan al het geld dat verdiend wordt met het uitzenden van voetbalwedstrijden, de tours die in het Camp Nou worden georganiseerd voor Messi-fans (en overige voetbalfans, natuurlijk!) die Barcelona komen bezoeken, de t-shirts met de namen van de speler die worden verkocht, etc.


In 2019 was Messi de meestverdienende sportman in de hele wereld, met ongeveer 130 miljoen euro per jaar. Dit is niet enkel zijn “basissalaris” bij FC Barcelona, maar ook een groot deel van sponsorgeld. Messi heeft een tiental verschillende sponsors, waaronder zijn hoofdsponsor Adidas en het merk Huawei. Naast het veld blijft Messi ook niet stilzitten, en heeft hij een kledinglijn opgezet onder zijn naam. 

All types of earrings + Tips

Previous article

Pokeren: Meerdere varianten op een rij

Next article

You may also like

More in Beroemdheden