BeroemdhedenEten

Deze 5 beroemdheden overwonnen een eetstoornis

0

Een leven in de spotlight is niet altijd gemakkelijk. Er wordt namelijk niet alleen geoordeeld over je zangkunsten of acteertalent, maar ook looks en je lichaam worden bekritiseerd. Het is dus niet zo gek dat er heel wat celebs zijn die met een eetstoornis te maken krijgen. Dit zijn 5 beroemdheden die hun eetstoornis overwonnen.

Schade door anorexia

In Nederland lijden ongeveer 5600 mensen aan Anorexia Nervosa, een eetstoornis die meestal ontstaat in de puberteit. De weg naar genezing is vaak lang, maar gelukkig herstelt driekwart van de patiënten gedeeltelijk tot volledig. Ook veel celebs krijgen in hun leven te maken met een eetstoornis en praten hier vrijuit over om deze problematiek onder de aandacht te brengen.

Anorexia kan zeer veel schade aanrichten. Zo wordt de darmflora in de war gebracht, wat gezondheidsproblemen zoals maag- en darmklachten, obstipatie, diarree en zelfs ernstiger ziekten veroorzaakt. Voor het herstellen van de balans kunnen artsen probiotica voorschrijven. Probiotica zijn levende micro-organismen die de darmen bereiken en hier de groei van nuttige bacteriën ondersteunen. Ze brengen dus goede bacteriën en schimmels terug naar de darmen en helpen de patiënt zo om weer gezond te worden, mits deze weer een gezond eetpatroon aanneemt.

Jessica Alba

De Amerikaanse actrice Jessica Alba wilde wat afvallen voor een rol in de tv-serie ‘Dark Angel’. Dit ging echter anders dan verwacht. Doordat ze streng op haar dieet ging letten werd ze geobsedeerd door haar lichaam en ontwikkelde ze anorexia.  Eetstoornissen beginnen veelal, maar niet altijd, met een dieet.

Demi Lovato

Demi Lovato is een van de meest uitgesproken celebs als het gaat om haar worsteling met een eetstoornis en ze werkt er hard aan om het bewustzijn ervoor te vergroten. In 2010 ging ze drie maanden naar de afkickkliniek en werd ze behandeld voor boulimie en kreeg ze de diagnose bipolaire stoornis. Sindsdien is ze een partnerschap aangegaan met de Jed Foundation for the Love Is Louder Than the Pressure to Be Perfect Campaign — die iedereen helpt om van zichzelf te houden zoals ze zijn.

Lady Gaga

Als reactie op het feit dat ze dik werd genoemd, ging Lady Gaga naar haar website LittleMonsters.com om een reeks foto’s van zichzelf in haar ondergoed te delen. Hierbij schreef ze het onderschrift “Boulimia en anorexia sinds ik 15 was”. Een scherpe comeback voor alle haters die commentaar hadden geleverd op haar gewicht. Ook wil ze haar fans aanmoedigen tot een positief zelfbeeld met haar liedjes waaronder Born This Way.

Troian Bellisario

Troian Bellisario is vooral bekend door haar rol als Spencer Hastings in Pretty Little Liars. De actrice leed in haar jeugdjaren aan anorexia en maakte hier in 2017 een film over, Feed. Ondertussen is ze al een paar jaar gelukkig getrouwd met acteur Patrick J. Adams waarmee ze een gezin stichtte.

Zayn Malik

Ook mannen kunnen te maken krijgen met een eetstoornis. In zijn autobiografie onthulde de Britse zanger Zayn Malik dat hij een moeilijke relatie met eten ontwikkelde in zijn periode bij de band One Direction.

Die 8 besten Gefängnisfilme, die Sie 2020/2021 kennen sollten

Previous article

Alles wat jij moet weten over de vibrator

Next article

You may also like

More in Beroemdheden