BeroemdhedenLijstjesProfielen

Marcus Lemonis Vermogen – zo rijk is de Amerikaanse investeerder

0

Kijk je wel eens naar RTL Z of ligt je interesse bij geld, investeringen en beleggingen? Dan zegt de naam Marcus Lemonis je vast heel veel. Lemonis is schatrijk geworden met het slim omgaan met geld en investeren in de juiste dingen. Hij is daarom ook hoofdpersoon van het programma ‘The Profit’, wat dagelijks te zien is op de Nederlandse zender RTL Z.

Hoe het begon

Marcus Lemonis werd in november 1973 geboren in Beiroet, in Libanon. Hij werd op jonge leeftijd geadopteerd door een Grieks echtpaar wat in Miami woonde. Daar makte hij kennis met de auto-industrie, omdat zijn opa eigenaar was van de tee grootste autodealers voor het merk Chevrolet in de Verenigde Staten.

Hij heeft op de Marquette University een degree behaald in politicologie en deed een minor in criminologie. Omdat hij al vroeg te maken had met auto’s begon zijn carrière met het maangen en verkopen van auto’s voor Autonation. Hij is directeur geweest van Holiday RV Superstores Inc. En was mede-oprichter van de startup FreedomRoads. Dit bedrijf fuseerde later met het bedrijf Camping Roads en Lemonis werd ook hier directeur van.

PPP

Lemonis is beroemd om zijn uitspraak van het belang van de drie P’s: People, Proces en Product. Volgens hem is het nodig voor een bedrijf om minstens twee van de drie P’s goed functionerend te hebben.

Zijn vermogen in 2019

Het vermogen van Lemonis werd bij de laatste meting op 900 miljard geschat. Dat komt niet alleen door het succes van zijn eigen bedrijven, maar ook door het succes van zijn investeringen in kleine startups. Hij heeft bijvoorbeeld geholpen bij kleine bedrijven zoals ‘Eco-me’, ‘Athans Motors’ en ‘1-800 Car Wash’. In 2016 bracht Lemonis Camping World naar de beurs, wat toen een waarde van zo’n 2 miljard dollar had. De man is hoogstwaarschijnlijk zo rijk geworden doordat hij ook precies weet hoe je de juiste mensen op de juiste plek binnen een bedrijf zitten.

Een bekende uitspraak van de sucesvolle ondernemer is: “I’m really not a great businessperson. I understand business, and I understand numbers, but I think what I understand more than that is people… Ultimately, I think businesses fail and people fail because they don’t have their act together.”

Het is niet dat elke beslissing die Marcus maakt direct de goede is. Benieuwd naar zijn meest gênante fouten op het gebied van geld? Dat besprak hij onlangs in een interview van CNBC (waarin Marcus zelf ook ruim 23 miljoen in heeft geïnvesteerd). Hij geeft hierin toe dat hij eigenlijk niet van dure dingen houdt, en graag zijn geld uitgeeft aan snoepjes. Op de vraag hoe belangrijk geld voor hem is antwoord hij “Niet belangrijk voor me. That’s it”.

 Privé

Marcus Lemonis is in 2018 in het huwelijksbootje gestapt met zijn geliefde Bobbi Raffel, die hij (natuurlijk) ook heeft leren kennen in het zakenleven. Raffel was eiegnaresse van een modemerk ‘Runway’ wat Lemonis een paar jaar geleden had gekocht.  Dit is Lemonis’ tweede huwelijk en Bobbi is iets ouder dan hij: Marcus vierde in 2018 zijn 44ste verjaardag en Bobby heeft een zoon van 41.

Het vermogen van Jeff Bezos – zo rijk is de baas van Amazon

Previous article

Why Did Some of the World’s Biggest Stars Choose to Live in Las Vegas?

Next article

You may also like

More in Beroemdheden