BeroemdhedenLijstjesProfielen

Het vermogen van Jeff Bezos – zo rijk is de baas van Amazon

0

Mocht je de naam Jef Bezos nog niet kennen, dan heb je zeker wat gemist. De man is de meest vermogende persoon ter wereld (ja, je hoort het goed: ter wereld!). Ooit begon hij met het willen opzetten van een digitaal boek, wat vandaag de dag Amazon is geworden. Eerst werden er alleen boeken verkocht op de site maar tegenwoordig is het assortiment uitgebreid naar allerlei verschillende producten. De laatste dagen is Bezos meer dan ooit het onderwerp van gesprek want hij maakte op 9 januari bekend te gaan scheiden van zijn vrouw: McKenzie Bezos.

Hoe het begon

Na het behalen van zijn Bachelor elektrotechniek en informatica op de universiteit van Princeton begon Bezos te werken voor een Taiwanees telefoonbedrijf, daarna voor Bankers Trust en hij eindigde bij “DE Shaw & Co”. Daar ontstond het idee, samen met directeur van het bedrijf David E. Shaw, om een elektrisch boek te ontwikkelen. Tijdens zijn tijd bij Shaw ontmoette hij tevens zijn inmiddels ex-vrouw McKenzie.

Zijn vermogen

In 2018 werd Bezos de eerste persoon ter wereld met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar, geconstateerd door Forbes. Dat komt door het succes van Amazon, waar hij maker en CEO van is, maar ook doordat hij succes heeft met meerdere bedrijven. Zo heeft hij een ruimtevaartbedrijf ‘Blue Origin’, wat hij kocht in 2000. Ook heeft hij in 2013 voor 250 miljoen dollar de Washtington Post gekocht. Zijn vermogen was in juli 2018 150 miljard euro, wat hem de ‘richest man in modern history’ maakt.

Daarnaast is Bezos ook een succesvolle investeerder. Zo was hij een van de eersten die aandelen bezat van Google. Daar investeerde hij in 1998 250.000 dollar in, wat in 2017 ruim 3 miljard waard was. Zijn investering is gegroeid met een factor van 12.000. Bizar, toch?

Scheiding

Nu is er de laatste dagen veel te doen om het vermogen van Jeff Bezos. Hij maakte zeer recent bekend te gaan scheiden van zijn vrouw McKenzie na een huwelijk van 25 jaar. Omdat ze getrouwd zijn zonder huwelijkse voorwaarden en woonzaam zijn in de staat Washington, wordt het vermogen wat tijdens een huwelijk is verkregen gewon 50-50 verdeeld. Dat zou betekenen dat het vermogen van Bezos ineens de helt kleiner wordt.

Dit heeft wel geleid tot meerdere discussies, omdat het niet helemaal fair zou zijn om de helft van een vermogen na een scheiding e krijgen wanneer je getrouwd bent met de rijkste selfmade miljardair van de wereld. Het zijn immers Bezos’ verdiensten, toch? Volgens McKenzie niet. Zonder haar en haar steun zou Amazon nooit zo succesvol geweest zijn.

Als dat nog niet genoeg was, ligt Bezos nu ook onder vuur omdat berichtjes naar zijn minnares zijn uitgelekt, en zouden die berichten al tijdens zijn huwelijk zijn verstuurd. Hij zou gestuurd hebben: “Ik hou van jou, levendige meid. Ik zal het je laten zien met mijn lichaam, en mijn lippen en mijn ogen, heel erg snel”.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd hoe dit gaat aflopen en houden de perikelen goed in de gaten.

7 spannungsgeladene Thriller zurzeit auf Netflix

Previous article

Marcus Lemonis Vermogen – zo rijk is de Amerikaanse investeerder

Next article

You may also like

More in Beroemdheden