EntertainmentGadgets

ipad Pro vs iPad Air: Voordelen en Nadelen

0

Apple heeft op dit moment vijf verschillende soorten iPads op de markt. De nieuwsten daarvan zijn de iPad Pro en de iPad Air. Wat zijn de verschillen tussen deze twee modellen?

Belangrijkste verschillen

  • De prijs van de nieuwe iPad Air ligt een stuk lager dan die van de iPad Pro. Voor de allernieuwste versie betaal je €569 terwijl je €899 moet neerleggen voor een iPad Pro.
  • De iPad Pro heeft een liquid Retina-scherm, wat doorloopt tot aan de rand. Je hebt dus relatief gezien een groter schermoppervlak.
  • De iPad Pro heeft een 12,9-inch scherm en een 11-inch scherm. De iPad Air heeft een scherm met 10,5-inch. Qua grootte verschillen deze twee modellen niet veel.
  • De iPad Pro heeft een 12X-chip, die het meest in de buurt komt van het vermogen van een laptop. Hoewel de iPad Air een A12-chip heeft en daarmee voor de meeste mensen snel genoeg werkt.

iPad Pro

De extra’s die de iPad Pro heeft en wat hem ook in sommige gevallen extra aantrekkelijk maakt, zijn de betere camera’s. De videoresolutie op deze iPad ligt een stuk hoger met het verschil tussen 1080p HD en 4K. Ook heeft deze iPad portretmodus en portretbelichting in de camera zitten.

De Pro heeft ook nog twee extra speakers ingebouwd waardoor het geluid een stuk beter is dan die van de Air. Mocht je het fijn vinden om films te kijken zonder oortjes is het geluid bij de Pro een stuk beter. Ook kijken films fijn weg met het doorlopende scherm.

Overeenkomsten

  • De schermen zijn in veel aspecten gelijk aan elkaar. Beide zijn gelamineerd en hebben ze een antireflectiecoating, wat werken in de zon of buiten een stuk gemakkelijker maakt.
  • Beide versies hebben de True Tone in zich, wat kleuren natuurgetrouwer weergeeft voor het menselijk oog. Het brede scala aan ondersteunde kleuren maakt dat de kleuren levendig en als echt worden ervaren.
  • De iPad Pro en iPad Air kunnen allebei gebruikt worden met een Smart Keyboard.

iPad Air

De nieuwste iPad wordt met name aangeboden voor mensen die graag een handformaat computer bij zich hebben. De Air is licht in gewicht en net iets kleiner dan de Pro. Neem je je iPad vaak mee naar werk of naar buiten, vergeet dan niet om je nieuwe speeltje goed te beschermen met een speciaal hoesje ipad pro 10.5 inch.

Trade In

Ben je overtuigt dat een van deze iPads voor jou is, dan kan je jouw oudere versie nu inleveren met de Apple Trade In. Zo ga je van het device dat je hebt, naar het device dat je wil, met een fixe korting.

Gratis televisie kijken in Nederland? Dat kan!

Previous article

Beste Koreaanse films en series ooit

Next article

You may also like