EntertainmentEten

Organiseer een origineel dagje uit met vrienden

0

Pak je agenda er maar bij want het is de hoogste tijd om weer eens een dagje op stap te gaan met je vrienden. Hoe ouder we worden des te minder tijd er lijkt over te schieten voor je vriendengroep en dat is jammer. Het voordeel van een nieuw jaar is dat de het vaak nog niet vol gepland is. Er zijn nog weekenden genoeg om een stedentrip te plannen of wat dacht je van een midweekje weg. Deel ons lijstje met originele dagjes uit direct met je vrienden en leg vandaag nog jullie volgende afspraak vast.

Loop een toetjeroute

Zijn jullie een echte zoetekauw en kun je geen genoeg krijgen van suikerbommen? Organiseer dan een toetjesroute voor jou en je vrienden. Begin bij de plaatselijke bakkerij voor een taartje en vervolg je weg naar een Italiaanse ijssalon voor een grote ijscoupe. Een Nederlandse pannenkoek gaat er ook altijd wel in en zo zijn er nog genoeg andere restaurants en zaken waar je heerlijke desserts kunt scoren. Vergeet vooral niet om een tas mee te nemen zodat je eventuele restjes mee naar huis kunt nemen.

Bezoek een sportwedstrijd

Bij een sportwedstrijd denken we al snel aan een voetbalwedstrijd maar daarmee doe je jezelf te kort. Er zijn een tal van wedstrijden die je kunt bezoeken. Wat dacht je van een dagje paardenrennen bewonderen bijvoorbeeld? Het is zelfs mogelijk om te wedden op paarden, net zoals je in films vaak ziet. In Nederland vinden er buiten reguliere competities al zo’n 600 sportevenementen plaats. Genoeg sportwedstrijden dus om te kiezen, en wie weet ontdek je wel een nieuwe sport die jij en je vrienden samen kunnen uitproberen.

Een weekendje kamperen

Kamperen is niet bepaald glamoureus en dat is nou precies wat het zo leuk maakt. Wat betreft dingen om met je vrienden te doen kun je eigenlijk nooit fout gaan met kamperen. Er zijn genoeg leuke plekjes in Nederland te vinden en als die niet bevallen dan kun je altijd even over de grens kijken. Wat dacht je van de Belgische Ardennen bijvoorbeeld, ideaal voor adrenalinejunkies die willen ziplinen, kajakken of mountainbiken. Willen jullie de kosten drukken en toch een nachtje in de natuur doorbrengen? Misschien heeft iemand een grote tuin waar jullie mogen verblijven of je kunt aan een lokale boer vragen of hij een plaatsje in het weiland vrij heeft.

Toerist in eigen land

Wanneer is de laatste keer dat je een nieuwe stad in Nederland hebt bezocht? Of is een van je vrienden onlangs naar een andere plaats verhuisd? Ga eropuit en ontdek wat Nederland te bieden heeft. Je denkt misschien dat je alles wel kent en dat elke plaats op elkaar lijkt, maar niets is minder waar. Verzamel je beste vrienden, kies een stad en maak een rondleiding langs alle bezienswaardigheden. Zelfs de kleinste dorpjes zitten vol historie en cultuur. Terwijl jullie rondlopen hebben jullie tijd genoeg om bij te praten. En vergeet vooral niet om een lunch of diner in te plannen in de stad of het dorp die jullie bezoeken.

Volg een workshop

Wat workshops betreft zijn de mogelijkheden eindeloos. Bij iemand thuis, op locatie, online of in het echt, het kan allemaal. Gaan jullie samen koken, volg je een tekenles of leren jullie een nieuw instrument spelen? Sportieve workshops zijn er ook in de vorm van powerkiten, yoga, boxen en zeilen. Of wat dacht je van een middag de crea bea uithangen tijdens het maken van sieraden, klompen schilderen of leren breien. Kijk maar eens rond wat er allemaal te vinden is aan workshops, je zult versteld staan van de mogelijkheden. En wat is er nou leuker dan iets nieuws ondernemen met goede vrienden.

 

4 redenen waarom muismatten het ideale relatiegeschenk zijn

Previous article

5 manieren om dagelijks je hersenen trainen

Next article

You may also like