Lijstjes

Dit zijn de verschillende soorten vouwgordijnen

0

Bij de keuze van vouwgordijnen loopt u vanzelf tegen een aantal vragen aan. Dit komt omdat er verschillende soorten vouwgordijnen zijn. Zo is de stofkeuze van belang, uiteraard ook de kleur, de manier van bedienen en ook de afwerking die u kiest. Ieder soort vouwgordijnen heeft een andere uitstraling in uw interieur, en u wilt uiteraard de beste keuze maken. Wij proberen u een beetje op weg te helpen om de juiste keuzes te maken.

Stofsoort

De soort stof is misschien wel de belangrijkste keuze. Wat is het doel van de vouwgordijnen? Bent u op zoek naar privacy of iets ter verduistering? Er zijn verschillende stofsoorten die u kunt kiezen. Zo zijn er transparante vouwgordijnen waar u eenvoudig doorheen kunt kijken. Deze stof geeft sfeer aan uw interieur maar geen privacy. Een inbetween stof zorgt er voor dat er overdag geen inkijk naar binnen is terwijl u wel naar buiten kunt kijken. Een gewone overgordijnstof biedt dan weer volop privacy maar u kunt dan zelf ook niet naar buiten kijken als de vouwgordijnen gesloten zijn. Vouwgordijnen die op slaapkamers komen te hangen die moeten dan weer verduisterend zijn. Dat kan met een dim out stof maar u kunt ook de overgordijnstof van een extra verduisterende voering voorzien. Een gewone voering wordt weer toegepast om zonlicht tegen te gaan en biedt wat extra isolatie. Bepaal dus vooraf goed wat het doel is. Verduisterend gevoerde vouwgordijnen werken ook heel goed tegen tocht.

Kleurkeuze

De kleurkeuze is uiteraard ook niet onbelangrijk. Het stoffenaanbod is zo ruim dat eigenlijk iedere kleur wel beschikbaar is. In veel gevallen zal een warme of donkere kleur veel sfeer brengen in uw interieur, net als een gewoon overgordijn. Maar het kan door de kleur ook een donkere uitstraling geven, het gevoel dat er altijd een lamp aan moet. U kunt ook een veilige tint kiezen zoals roomwit. Deze kleur is passend in nagenoeg ieder huis. Het voordeel van een neutrale en veilige kleur is dat het makkelijk combineert met andere meubels. Kies voor veilig als u kleuren op de muren heeft, het is makkelijker om de muur een andere kleur te geven dan de vouwgordijnen te vernieuwen.

Confectie methoden

Dan kunt u ook nog kiezen uit diverse confectie methoden. U kunt gaan voor een moderne look door de buisjes aan de voorzijde te nemen of een klassieke look met de buisjes aan de achterzijde. Voor vouwgordijnen met een landelijke afwerking kiest u voor het model zonder de buisjes. Dan hangt de stof iets “rommeliger” dat weer goed past in uw interieur. Heeft u een mooie oude statige woning, overweeg dan eens vouwgordijnen waar een contrasterende bies rondom wordt gebruikt. Dit is een hele ouderwetse afwerking. Vroeger werd de bies in een donkere kleur gemaakt zodat er weinig vuiligheid zichtbaar was op de stof.

Een moderne afwerking van tegenwoordig is de elektrische variant. Het klinkt misschien als luxe maar overweeg het toch maar eens. Hoeveel ramen heeft u in de woning, gaat u deze elke dag met de hand bedienen? Of zijn er ramen waar u moeilijk bij kunt of juist hele grote ramen? Dan kan elektrisch een goede optie zijn. ook als er geen stroom aanwezig is kunt u kiezen voor de variant op batterij. Met 1 druk op de knop kunt u dan alle ramen tegelijk laten sluiten. Elektrische raamdecoratie heeft uiteindelijk wel de toekomst.

Hoe groot is de markt voor beoordelingssites over online gokken

Previous article

Wat online goksites in 2021 anders doen

Next article

You may also like

More in Lijstjes