BeroemdhedenLijstjesProfielen

Daniel Negreanu – een van de meest succesvolle pokerspelers uit de geschiedenis

0

Daniel Negreanu is een van de bekendste gezichten in de pokerscene. Hij heeft een enorme passie voor het spel en een ongelooflijk talent om de gezichten van zijn tegenstanders te lezen. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Negranu heeft al een vermogen van 42 miljoen dollar opgebouwd. Daarmee zal hij nu al zeker de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest succesvolle pokerspelers allertijden. Ondanks zijn succes in Negreanu niet de man om naast zijn schoenen te gaan lopen. Hij staat gekend als een hartelijk en vriendelijk persoon met een goede inborst, zowel op als naast het veld. 

In het rijtje van rijkste pokerspelers 

Daniel Negreanu behoort tot het lijstje best verdienende pokerspelers. Alleen Justin Bonomo en recent ook Bryn Kenney gaan hem nog voor. Anderen in het toptien lijstje zijn Erik Seidel, Fedor Holz, David Peters, Daniel Colman, Antonio Esfandiari, Steve O’Dwyer en Phil Ivey. Wie ontbreekt omdat de omvang van zijn vermogen niet bekend is, is Dan Bilzerian die bekend staat om zijn exuberante levensstijl. Zijn vermogen houdt hij echter angstvallig geheim. Geruchten gaan dat zijn bedrijven verlieslatend zouden zijn maar ook daar is niet veel over bekend.  

Op de website van de World Series of Poker, de belangrijkste tornooienreeks in het poker, staat dat Daniel Negreanu al bijna 20 miljoen dollar aan prijzengeld heeft gewonnen, één ring en vijf gouden bracelets. Zijn totaal vermogen wordt geschat op 42 miljoen dollar. 

Van Roemeense afkomst 

Over de jeugd van Daniel is niet veel bekend. Zijn ouders, Annie en Constantin, zijn van Roemeense afkomst. Ze verhuisden naar Canada in 1967. Zeven jaar later werd Daniel geboren. Op school bakte hij er niet veel van. Hij maakte zijn highschool niet af omdat hij een paar punten te kort kwam om een diploma te halen. Ondertussen speelde hij al enkele jaren poker en pool. Nadat hij gestopt was met school, stortte hij zich op zijn pokercarrière die wel vlot ging. Op zijn 24ste had hij het al zo ver geschopt met pokeren dat hij de bijnaam Kid Poker kreeg. Deze bijnaam gebruikt hij nog steeds. Het is zijn pseudoniem als hij online speelt. 

Grote pokertoernooien 

Zijn eerste grote pokertoernooien won hij in 1997. Hij was toen 23 jaar oud. Het waren pokertoernooien als het $200 Limit Hold’em-toernooi van Heavenly Hold’em 1997 in Los Angeles en het $1500 Limit Hold’em-Toernooi van de World Poker Finals 1997 in Mashantucket. In 1998 viel hij voor het eerst in de prijzen op een evenement van de World Series of Poker. In 2011 zou hij zijn vijftigste geldprijs op een WSOP-toernooi winnen.  

Videogame 

Daniel Negreanu doet nog veel meer dan pokeren. Zo lanceerde hij in 2017 zijn podcast: de Full Contact Poker Podcast en zijn YouTube-kanaal ‘DNegreanu’. Hij heeft ook een videogame uitgebracht: Stacked with Daniel Nedgreanu. In 2019 stapte hij in het huwelijksbootje met actrice Amanda Leatherman, al lang geen onbekende meer in het pokerwereldje. Zo is ze te zien in Pokerstars.Net Big Game (2010), World Poker Tour (2003) en Detention (2011). 

Succesvol zakendoen in 2021

Previous article

Online betaalmethode Neosurf: wat is het en hoe werkt het?

Next article

You may also like

More in Beroemdheden