Entertainment

Is een VR-game iets voor mij?

0

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit, is de kans aanwezig dat je op een VR-game stuit. Heb je nog niet eerder zo’n spel gespeeld en ben je wel in voor wat nieuws? Dan vraag jij je misschien af of dit spel iets voor jou is. In deze tekst helpen wij je om dit te bepalen. We leggen je onder meer uit wat een VR-game is, voor wie zo’n spel geschikt is en waar je VR-games kunt spelen. 

Wat zijn VR-games?

Ondanks dat VR-games de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen, weet niet iedereen precies wat hij zich hierbij voor moet stellen. Voordat je kunt bepalen of zo’n spel iets voor jou is, is het eerst handig om te weten wat een VR-game precies is. Gezien de naam verbaast het je misschien niet dat je met zo’n spel in de virtuele wereld stapt. Dit is mogelijk dankzij de VR-bril die iedereen draagt. Bij sommige spellen krijg je bovendien een hulpmiddel in je hand. Speel je bijvoorbeeld een shooter? Dan betreed je het speelveld doorgaans met een VR-geweer.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Wie niet eerder een VR-game gespeeld heeft, denkt misschien dat dit soort spellen vooral bedoeld is voor kinderen. De jongere generaties vinden het inderdaad hartstikke leuk om in de virtuele wereld te stappen, maar toch richten deze spellen zich niet alleen op kinderen en jongeren. Voor volwassenen is het namelijk ook leuk om een VR-game te spelen. Het is niet voor niets dat steeds meer bedrijven een VR-game spelen als bedrijfsuitje. Daarnaast wordt er regelmatig voor deze activiteit gekozen als invulling voor een vrijgezellenfeest of teambuilding. Kortom: VR-games zijn geschikt voor iedereen.

Waar speel ik een VR-game?

Doordat virtual reality de laatste jaren alsmaar populairder is geworden, is de vraag naar VR-games toegenomen. Dit heeft ertoe geleid dat je vandaag de dag bij een groot aantal bedrijven terechtkunt voor het spelen van een VR-game. Woon je in de Randstad? Dan kun je onder meer bij VR Amsterdam terecht. Hier stap je – gewapend met VR-bril en VR-geweer – een virtuele wereld in met een oppervlakte van 200 vierkante meter. Eenmaal in deze wereld is het aan jou en je team om de missie gezamenlijk tot een goed einde te brengen. De games zijn vaak geschikt voor 2 tot 6 personen. Kom je met een grotere groep? Dan kun je met meerdere mensen tegelijkertijd spelen.

Verschillende spellen

De meeste bedrijven waar je VR-games kunt spelen, bieden verschillende spellen aan. Toch ga je vaak de strijd aan met niet-bestaande wezens, zoals aliens of zombies. Als dit het geval is, betreed je de VR arcade vaak met een VR-geweer in je handen. Jij verplaatst je door de virtuele wereld door in de echte wereld rond te lopen. Kom je een vijandelijk wezen tegen? Richt je geweer hier dan op en open het vuur. Bij veel bedrijven kun je overigens speciale VR-games voor kinderen spelen. Deze zijn een stuk minder gewelddadig dan de VR-games die vaak door volwassenen gespeeld worden.

Het verbeteren van je team door middel van projectmanagement

Previous article

De beste films op Videoland

Next article

You may also like