Entertainment

Wat gaat de bitcoin in 2020 doen? Wat zijn de prognoses?

0

De waarde van de bitcoin bereikt in 2020 waarschijnlijk een hoogterecord. Dat stelt analist van Fundstrat Tom Lee in een interview met CNBC. De cryptocurrency kruipt volgens hem uit een dal en kan komend jaar tot ongekende hoogtes stijgen. Hij noemt daarvoor drie belangrijke redenen. Die gaan we in dit artikel stuk voor stuk af.

Adoptie van blockchain

Lee zegt dat de bitcoin steeds meer wordt gezien als gangbaar betaalmiddel. De belabberde situatie in een aantal landen, waaronder Venezuela en Turkije, draagt daaraan bij. Burgers hebben steeds minder vertrouwen in hun lokale valuta en financiële instellingen zoals banken en toezichthouders. Daarom maken zij massaal de overstap naar bitcoin.

Groei van transacties

Meer mensen die blockchain gebruiken als betaalmiddel, zorgt ook voor meer transacties. Alleen Venezuela en Turkije zijn al goed voor dertig procent van de on-chain transacties bij Fundstrat. Dat heeft een hogere waarde van de bitcoin als resultaat. Een belangrijke mijlpaal werd half 2019 bereikt. Toen ging de koers voorbij de gemiddelde waarde.

Over-the-counter-brokers

Die positieve geluiden worden bevestigd door een onderzoek bij over-the-counter brokers. Dit zijn de partijen die deals direct sluiten met anderen en dat niet via een beurs doen. Een steekproef wijst uit dat de activiteiten ook in deze groep sterk zijn toegenomen. Sommigen zouden volgens Bitcoin Magazine zelfs een klantengroei zien van 60 tot 70 procent. Die klanten nemen bovendien meer bitcoins af.

Overige factoren

De over-the-counter-deals worden gezien als een belangrijke indicator voor het sentiment dat heerst onder de institutionele beleggers. Ook de schaarste van de bitcoin speelt een rol. Het positievere marksegment is van belang. En de consensus dat de bodem is bereikt speelt mee. Al deze factoren samen leiden tot een hogere waarde van de digitale munt.

Koersrecord in 2020

Lee verwacht zelfs dat dit zal leiden tot een koersrecord in 2020. En dat belooft veel goeds. Want bij het laatste record – van 17 december 2017 – had de cryptomunt een waarde van 20.089 dollar. Dat komt neer op ongeveer 18.000 euro.

Zelf bitcoins verhandelen

Het is dan ook te verwachten dat men zich massaal wil begeven in de wondere wereld van de bitcoin. Maar bij een gebrek aan kennis kan het een behoorlijk riskante bezigheid zijn. Zomaar wat handelen met de cryptocurrency is geen goed idee. Er zijn verschillende partijen die de zogenoemde ‘leken’ tegen betaling van een marge graag helpen.

Hulp van een app

Dat kan onder andere via apps. Zo is bijvoorbeeld Bitcoin Evolution betrouwbaar. Deze app zorgt dat cryptohandelaren en beleggers winst maken. Zonder daar zelf veel voor te moeten doen. Nieuwe gebruikers zetten 250 euro op het Bitcoin Evolution-account. En dan wordt de handel overgenomen door berekeningen van algoritmes.

Positieve reviews

Hoewel het systeem goed wordt beoordeeld, door zowel de gebruikers als de experts, moeten de kersverse handelaren niet verwachten dat zij met de 250 euro miljonair zullen worden. Maar uit de overwegend positieve reviews online blijkt wel degelijk dat de app bijdraagt aan het genereren van winst. Dat is alleen niet perse met duizenden euro’s per maand.

Weg met tweedehands campers: dit moet je weten!

Previous article

5 uniekste roadtrips ooit

Next article

You may also like