EntertainmentLijstjes

Beste Koreaanse films en series ooit

0

Steeds meer mensen genieten van Koreaanse films en series in Nederland. Het zijn bijzonder films en series met hun eigen verhaallijnen. Graag delen we de beste Koreaanse films en series ooit met je. Laten we direct beginnen.

Koreaanse film: Tae Guk Gi: The Brotherhood of War uit 2004

Twee broers worden gedwongen om mee te vechten in de Koreaanse oorlog. De oudste besluit om de meer riskante missies te nemen om de jongere broer te beschermen. Het is een geweldige film. Welk op een goed productieniveau ligt. Het is een mooi verhaal. De vechtscènes zijn zeer goed en laten je denken aan Band of Brothers. Je kunt de film bekijken en je eigen oordeel erover vormen.

Koreaanse film: The Good the Bad the Weird uit 2008

Het is een actiefilm en western. Het is een verhaal over een premiejager en twee boeven. Ze worden achtervolgd door Chinese bandieten en het Japanse leger.

Koreaanse film: Memories of Murder uit 2003

Het is een film in een kleine Koreaanse provincie. Het is het jaar 1986 en er wordt onderzoek gedaan door drie rechercheurs naar een serie van verkrachtingen en moorden van jonge vrouwen. Het is een film welke is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film zal zorgen voor woede. Daarnaast is het ook interessant om te volgen of de moorden opgelost worden of niet. Het is een actie en misdaad film welke je niet zal teleurstellen.

Koreaanse film: Oldboy uit 2003

Oh Dae-Su wordt na vijftien jaar te zijn gekidnapt en gevangen te hebben gezeten vrijgelaten. Hij moet dan wel binnen vijf dagen zijn ontvoerders vinden. Een spannende film waar je volop van kunt genieten.

Koreaanse film:  The Man from Nowhere uit 2010

Het is een dramafilm. Het gaat over een penningmeester welke een gewelddadig verleden heeft gehad. Hij neemt een drugshandel ring aan om het kind van zijn vriend te redden. Het is een wat eenvoudig bedacht thema. Het is echter de hele film belevenis welke voor een mooi geheel zorgt. Het is een film welke veel wegheeft van Man on Fire van Denzel Washington.

Koreaanse film:  Gezamenlijke veiligheidszone uit 2000

In de zone tussen Noord- en Zuid-Korea zijn twee Noord Koreaanse mannen gedood. Het zijn soldaten. Er worden elf kogels in de lichamen gevonden …. Is het een Zuid Koreaanse soldaat welke ze heeft gedood? Het is een film welke over de vriendschap en wrok gaat tussen de twee landen. Het is een film over emoties en over geweld.

Koreaanse film: Nergens om te verbergen uit 1999

Een team agenten jaagt op een bad guy.  Er zijn volop gevechten te zien. Ze worden mooi in slow motion weergegeven. De muziek past er goed bij. Het is een film over de jager en de persoon waarop gejaagd wordt.

Koreaanse film:  A Bittersweet Life uit 2005

Een gangster komt in de problemen als hij de orders van zijn direct baas niet opvolgt. Hij moet de vriendin van zijn handlanger wakker houden als de vriend weg is. Hij komt erachter dat de vriendin nog een vriendje heeft. Hij beschermt haar door het niet aan zijn vriend te vertellen. Komt de waarheid uiteindelijk toch uit?

ipad Pro vs iPad Air: Voordelen en Nadelen

Previous article

Beste Kinderfilms in 2019 op Netflix, Videoland en meer

Next article

You may also like