Lijstjes

Duurste en meeste exclusieve schoenenmerken van 2019

0

Wanneer je echt goede schoenen wilt hebben, weet je dat je er soms wat meer voor moet neerleggen dan voor schoenen van de Scapino of Van Haren. Maar er zijn ook schoenen die echt heel duur zijn en voor de gemiddelde student een maandsalaris kost. Vaak hebben deze schoenen een bepaalde exclusiviteit door een verhaal of is het een volledig nieuw model. Elk jaar komt er wel zo’n schoen uit. Zo ook in 2019.

Nooit. Meer. Strikken.

Dat dachten de mensen van Nike ook. Hoe fijn is het dat je zo in je schoen kunt stappen en weg kan lopen? De Nike E.A.R.L (Electric Adaptable Reaction Lacing) heeft een bepaalde technologie in de schoen die ervoor zorgt dat je veters gestrikt worden. Wanneer jij in de schoen stapt, voelt de schoen jouw voet aan en weet het hoe strak de veters moeten. Wanneer je bijvoorbeeld rent of springt past de schoen de veters, druk en pasvorm elektronisch aan de contouren van je voet aan. Je kunt de schoen voor €700,- kopen.

Klinkt bizar he! Het is alleen niet voor het eerst dat Nike met zo’n zelfstrikkende schoen komt. Al eerder kwam het schoenenmerk met de Nike Mags uit. Deze schoen kwam in de film ‘Back to the future’ waardoor het razend populair is geworden en het voor abnormale prijzen over de toonbank ging. In 2018 werd de Nike Mags voor een recordbedrag van 92.100 dollar door een sneaker fanaat gekocht. Voor dat bedrag kun je ook een flink mooie auto kopen.

Altijd online.

Je kunt beter online schoenen kopen. Zeker wanneer je voor de exclusiviteit gaat. Het streetwear merk Supreme verkoopt grotendeels van hun collectie alleen online. Elke donderdag om 12:00 uur ‘droppen’ ze een nieuwe collectie met kleding en schoenen en dit is vaak heel snel uitverkocht. Dit komt door de kleine oplage van de collectie. Door het selectieve moment dat je de schoenen kunt kopen, is het moeilijk te krijgen waardoor het exclusiever is. Je zult niet veel mensen in die kleding zien lopen.

Kayne en Yeezy.

Om een of andere reden doet de Yeezy schoen het nog steeds goed. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe schoen van de lijn van Kayne West en mensen blijven het kopen! De yeezy’s (zoals je de schoenen noemt) zijn rond de €300,-.

Dit zijn de drie duurste wijnen ter wereld!

Previous article

Weg met tweedehands campers: dit moet je weten!

Next article

You may also like

More in Lijstjes