EntertainmentLijstjes

Volgorde Marvel Films: Alle films van Marvel in volgorde van verschijning op Disney+

0
avengers endgame

Op 12 november 2019 werd Disney+ gereleased. Bij de officiële release verschenen er veel Disney-klassiekers en actiefilms, waaronder ook het Marvel Cinematic Universe en o.a. Star Wars. Inmiddels is de streamingdienst enorm populair geworden en is het aanbod van goede films gegroeid.

Dankzij Disney+ is het dus mogelijk om allerlei Marvel-films te bekijken. Ideaal wanneer je een filmmarathon wilt houden met vrienden of iemand anders. Helaas biedt Disney+ op dit moment nog niet alle Marvel-films aan. Benieuwd welke films je allemaal wel kunt bekijken? Wij hebben ze op chronologische volgorde voor je gezet!

2008

Iron Man

Misschien wel één van de meest kenmerkende superhelden, Iron Man! Robert Downey Jr. speelt in de film Tony Stark, oftewel Iron Man, wat een perfect voorbeeld een superheld waar je uren naar kunt kijken. Bovendien is Iron Man de allereerste Marvel-film die is verschenen. Op basis van meer dan 900.000 beoordelingen geeft IMDb Iron Man daarom ook een welverdiende 7,9!

In vergelijking met bijvoorbeeld The Incredible Hulk (scroll verder naar beneden), heeft Iron Man geen natuurlijke superkrachten, behalve het feit dat Tony enorm gespecialiseerd is in het maken van wapens en geld genoeg heeft om dit te bekostigen.

Na een wapen demonstratie wordt Tony Stark gevangen genomen en krijgt van de criminelen een bijzondere opdracht; een replica maken van de Jericho, één van zijn superwapens. Gelukkig kiest onze superheld hier niet voor, integendeel juist, hij besluit van de materialen een onverwoestbare uitrusting te maken om zo te kunnen ontsnappen.

Conclusie

Iron Man valt onder de genres actie, avontuur en Sci-Fi, wat helemaal terecht is! De meeslepende comic is tot de laatste minuut vermakelijk om te kijken en Robert Downey Jr. is geknipt voor de rol! Sommige scènes bevatten misschien minder actie dan je had gehoopt maar als eerste Marvel-film heeft Iron Man de lat toch erg hoog gelegd!

 

2010

Iron Man 2

Omdat Iron Man een geweldige ontknoping heeft, was het geen verrassing dat Iron Man 2 ook druk bezocht zou gaan worden! De ontknoping maakt namelijk bekend dat Tony Stark de man in het Iron Man pak is. Ondanks de hoge verwachtingen werden de meeste Marvel-fans niet teleurgesteld.

 

Tony Stark heeft eindelijk bekend gemaakt dat hij Iron Man is. Met alle belangstelling die hij van het volk en de overheid krijgt, trekt Tony helaas ook ongewenste aandacht.

De Russische crimineel Ivan Vanko wil wraak nemen op de familie Stark. Na de eerste confrontatie met Iron Man besluit Ivan om hulp in te schakelen. Een typisch gevalletje ‘vuur met vuur bestrijden’ doet zich voor, wanneer de Russische crimineel hulp vraagt aan Justin Hammer, een andere wapenfabrikant, om Iron Man voorgoed uit te schakelen.

 

Conclusie

Filmmakers moeten belangrijke afwegingen maken, ook in de onderdelen waaruit het vervolg van een film gaat bestaan. Volgens verschillende filmcritici had het vervolg op de populaire film meer aandacht moeten besteden aan het uitleggen van de verschillende karakters.

 

2011

Thor

Omdat de Noorse god Thor een oude oorlog in Asgard heeft ontketend, wordt Thor door zijn vader Odin voor straf naar de aarde gestuurd. Daar zal Thor moeten leren hoe hij door nederigheid zijn krachten weer terug kan verdienen. Tot die tijd kan Thor zijn hamer Mjolnir namelijk niet gebruiken.

In deze film spelen Chris Hemsworth als Thor en Tom Hiddleston als Loki. De broers krijgen allebei te verduren met problemen, uiteenlopend van innerlijke frustraties en onbegrip tot woede en het zelfs het aanvechten van de Frost Giants in het hemelrijk Asgard!

Conclusie

Thor werd de eerste god van de Marvel Avengers die zich mocht aansluiten bij het rijtje superhelden. Om dit karakter in de films als een echte god terug te laten komen, heeft Marvel Studios veel tijd en energie gestopt in het perfectioneren van dit karakter, zonder de noorse mythologie te kort te doen.

 

Captain America: The First Avenger

Met een score van 6,9 volgens het IMDb, komt Captain America: The First Avenger net onder Iron Man 2 te staan. Desalniettemin is Captain America al tientallen jaren enorm bekend, mede door de ‘provocerende’ eerste editie van Captain America in 1941, waar de magere soldaat Hitler een tik verkoopt.

Chris Evans speelt in deze film als Steve Rogers, oftewel Captain America. Steve is een tengere soldaat die zichzelf omhoog wil werken. Dankzij zijn doorzettingsvermogen lukt dit aardig en mag hij zich bij een elite soldaten groep voegen.

Conclusie

Alhoewel er geen twijfel over bestaat dat Captain America genoeg actie bevat, heeft de film toch wat kritiek gekregen. De actiescènes zijn weliswaar vermakelijk en prettig om te zien, toch valt meteen op dat Captain America elke confrontatie moeiteloos oplost. De verhaallijn is hierdoor redelijk opzichtig.

 

2012

Marvel’s The Avengers

Overal ter wereld hebben fans en filmliefhebbers al sinds 2008 kennis kunnen maken met de superhelden van Marvel. In Marvel’s The Avengers komen de belangrijkste superhelden samen en voegen zich bij S.H.I.E.L.D om de wereld veilig te stellen van buitenaardse krachten.

In Marvel’s Thor maken we niet alleen kennis met Thor maar ook met zijn broer Loki. In deze film heeft Loki het zwaar te verduren en staat hij continue voor lastige keuzes, die uiteindelijk leiden tot een conflict tussen Loki en The Avengers.

 

Conclusie

Trouwe fans van de Marvel-films zijn dolgelukkig dat Marvel’s The Avengers nu op Disney+ staat. De film zit wederom vol met actie en fantastisch acteerwerk! Behalve de Hulk is de originele cast namelijk helemaal compleet.

 

2013

Iron Man 3

Na de eerste twee geboekte successen, besloot Marvel Cinematic Universe te starten met het derde deel van de Iron Man verhaallijn. IMDb beoordeelde deze film met een 7,2. Een prachtig resultaat wat deels te danken is aan het goede acteerwerk van onze vertrouwde acteur Robert.

In het derde deel heeft Tony Stark te kampen met de trauma’s die hij in ‘Marvel’s The Avengers’ heeft opgelopen. Tegelijkertijd moet Tony het opnemen The Mandarin, een Chinese terrorist.

 

Conclusie

Omdat Iron Man 2 hoge verwachtingen had en deze niet helemaal kon waarmaken, moest Iron Man 3 een hoop goedmaken. Alhoewel het derde deel over het algemeen positiever wordt beoordeeld dan het tweede, laat het plot veel te wensen over.

 

Thor: The Dark World

Thor wil graag terug naar Asgard om zaken met zijn vader recht te zetten. Wat als een goed plan begint, blijkt nog veel haken en ogen te hebben. Zo wordt niet alleen Asgard aangevallen maar heeft de aarde ook de hulp van Thor nodig, waardoor de Noorse god voor een aantal lastige keuzes komt te staan.

 

Conclusie

Het grootste gedeelte van de cast uit Marvel’s Thor is ook terug te zien in Thor: The Dark World. Als je vertrouwd bent met de personages, kijkt een derde deel erg fijn weg!

 

2014

Captain America: The Winter Soldier

Captain America is speciaal door S.H.I.E.L.D uitgekozen om in samenwerking de veiligheid voor iedereen op aarde te garanderen. Alhoewel de gedreven ex-soldaat zich graag inzet voor anderen, begint ook hij twijfels te krijgen en weet op den duur niet meer wie te vertrouwen is.

In deze film wordt de Winter Soldier geïntroduceerd, een geheimzinnig en onvoorspelbaar karakter, waar Captain America snel genoeg achter komt.

Conclusie

The Winter Soldier wordt over het algemeen erg positief beoordeeld door filmcritici omdat de hele film gevuld is met gave actiescènes. Niet alle Marvel-films zijn namelijk geregisseerd door dezelfde regisseur en de gebroeders Russo hebben van The Winter Soldier een werkelijk spektakel van gemaakt!

 

Guardians of the Galaxy

Met meer dan één miljoen beoordelingen op IMDb verdient Guardians of the Galaxy een dikke 8,0. De film richt zich niet zozeer op de bekende superhelden die we uit eerdere films kennen. Integendeel, de film gebruikt een aantal nieuwe invalshoeken en dat is beloond!

Guardians of the Galaxy heeft een aantal grote sterren bij elkaar verzameld, die elk een belangrijke rol vervullen in de film. Chris Pratt speelt Peter Quill, Vin diesel heeft de stem van Groot ingesproken en Bradley Cooper de stem van Rocket.

 

Conclusie

Er valt niet te discussiëren over de kwaliteit van Guardians of the Galaxy. De film is enorm goed in elkaar gezet en speelt zich voornamelijk af in de ruimte. Let op, je hoeft de andere Marvel-films niet te hebben gezien om Guardians of the Galaxy te kijken!

2015

Avengers: Age of Ultron

Age of Ultron is het langverwachte vervolg van Marvel’s The Avengers uit 2012. Het vorige deel speelde zich af in New York, wat nog steeds in puin ligt. De superhelden verplaatsen het strijdveld en gaan in Avengers: Age of Ultron de strijd aan met Scarlet Witch en Quicksilver.

De Avengers raken verstrikt in conflicten binnen de superheldengroep. Tot overmaat van ramp moet het team het opnemen tegen de creatie van Iron Man en de Hulk, robot Ultron.

 

Conclusie

Age of Ultron zit, net zoals elke goede actiefilm, boordevol met actie en heeft een spetterende finale waar je mond meteen van zal openvallen!

 

Ant-Man

Met enige zekerheid kan gezegd worden dat Ant-Man voor de Marvel’s franchise een sprong in het diepe was. Ant-Man was voor veel kijkers namelijk een onbekend figuur. Bovendien is Ant-Man geen ‘echte’ superheld, omdat hij zijn exclusieve krachten uit zijn pak haalt, net zoals Iron Man.

Ant-Man komt vrij uit de gevangenis en wil graag zijn dochter gaan opvoeden. Al gauw komt Ant-Man er achter dat zomaar het normale leven bewandelen niet zo gemakkelijk gaat. Hij besluit nog één criminele klus te doen, die zijn toekomst voorgoed zal veranderen.

 

2016

Captain America: Civil War

De broers en regisseurs Russo wisten van de laatste Captain America film een groot succes te maken, waardoor de verwachtingen voor Civil War enorm zijn gegroeid. Gelukkig hebben de gebroeders Russo de derde Captain America film net zo serieus behandeld als de eerdere delen!

In Captain America: Civil War gaan de Avengers de strijd aan met Crossbones. Omdat de vorige missies die de Avengers hebben uitgevoerd vaak een tragische afloop hadden, willen de Verenigde Naties voorkomen dat iets dergelijks weer voorkomt en leggen de Avengers banden op.

 

Conclusie

Civil War ontving grotendeels enthousiaste reacties, van zowel Marvel-fans als nieuwkomers. Sinds 2008 heeft Marvel een hoop geleerd, wat goed terug te zien is in het eindresultaat van Civil War!

Doctor Strange

Een nieuwe superheld steelt het toneel in Doctor Strange. De superheld heeft een interessante achtergrond als neurochirurg. De Doctor raakt in een auto-ongeluk betrokken en komt er al snel achter dat dit een grote impact zal hebben op zijn superkrachten, die nogal verschillen van de andere Marvel-superhelden.

 

2017

Guardians of The Galaxy Vol. 2

Na het wereldwijde succes van het eerste volume, besloot Marvel in 2017 een vervolg uit te brengen op het ruimte-avontuur van de helden uit Guardians of the Galaxy. De reacties op het tweede deel liepen erg uiteen.

Conclusie

Zo is er niks mis met Guardians of the Galaxy Volume 2. Toch worden die-hard fans van de Marvel-films enigszins teleurgesteld. Niet omdat de film gebrek heeft aan actie of avontuur maar juist door de voorspelbare verhaallijn.

 

Thor: Ragnarok

We zien Thor opnieuw terug in Thor: Ragnarok. Filmfanaten waren erg sceptisch over de release van Ragnarok, aangezien Thor: The Dark World niet bepaald in goede aarde viel. Gelukkig is Ragnarok geschreven met genoeg nieuwe perspectieven en invalshoeken, waardoor de film enorm goed uit de verf is gekomen!

Conclusie

Het conflict tussen de twee goden broers wordt in de doofpot gestopt. In plaats van conflicten is Ragnarok grotendeels gebaseerd op humor en een waarlijk avontuur, niet zo zeer een actiefilm als andere Marvel-titels.

 

 

2018

Black Panther

Marvel heeft al haar films opgedeeld in drie verschillende ‘fases’, waar in de derde fase de nadruk wordt gelegd op nieuwe superhelden die nog minder bekend zijn, waaronder ook T’Challa, oftewel de Black Panther, het karakter wat gespeeld wordt door Chadwick Boseman.

Conclusie

Iedere kijker zal verrast worden door de visueel aantrekkelijke wereld waarin Black Panther zich afspeelt. De combinatie tussen moderne technologie en een eeuwenoude stam zorgt voor een unieke film!

 

Avengers: Infinity War

Infinity War is eigenlijk wel de parel van Marvel te noemen. Alle voorgaande Marvel-films hebben in de tussenliggende tijd toegewerkt naar deze ‘finale’. In deze film komen allerlei superhelden samen om het tegen de schurk van dit verhaal op te nemen; Thanos.

Conclusie

Alhoewel Marvel in deze film wel heel veel verschillende superhelden gebruikt, passen ze in het verhaal goed samen en vullen ze elkaar juist aan! Marvel wist duidelijk te maken dat Infinity War het eerste deel van de ‘grand-finale’ wordt.

 

Ant-Man and the Wasp

Natuurlijk stal Avengers: Infinity War in 2018 de show. Het is een belangrijke film om het complete verhaal van de Marvel Avengers duidelijk te maken. Alhoewel het eerste deel van Ant-Man weinig wist toe te voegen aan dit universum, maakt Ant-Man and the Wasp dit helemaal goed!

Conclusie

Mensen hebben over het algemeen hoge verwachtingen van een vervolgfilm en vaak genoeg worden deze niet altijd behartigd. Bij het tweede deel van Ant-Man was dit niet het geval, sterker nog, Ant-Man and the Wasp is een belangrijke bijdrage aan het verhaal van de Avengers.

 

2019

Captain Marvel

Voor het eerst in de geschiedenis zien we in het team van superhelden een vrouw terugkomen, dankzij de release van Captain Marvel. De film neemt een flinke stap terug in de tijd, toen Captain Marvel tijdens een buitenaardse oorlog de controle verloor en op aarde crashte.

Conclusie

In de film komen de andere bekende superhelden niet terug en wordt juist ingezoomd op de samenwerking tussen Nick Fury (die later de baas van S.H.I.E.L.D zou worden) en de hoofdrolspeler van de film; Carol Danvers als Captain Marvel.

 

Avengers: Endgame

Endgame is terecht de grand-finale van Marvel’s films te noemen. Avengers: Endgame is het tweede deel en het vervolg op Avengers: Infinity War. Het slot van Infinity War hield alle fans en andere kijkers in de greep, waardoor iedereen met smart zat te wachten om Avengers: Endgame online kijken.

Conclusie

Thanos, de superschurk uit Infinity War, heeft zijn doel voltooid. Met alle power stones in zijn handschoen heeft hij met één knip in zijn vingers het leven weer ‘geneutraliseerd’. Alhoewel de verslagen superhelden met de situatie geen raad weten, komen ze later in de film weer samen om het tegen Thanos op te nemen. Een ware aanrader voor iedereen en al helemaal wanneer je Infinity War hebt gezien.

Celine Huijsmans: 5 leuke feitjes die je echt wilt weten

Previous article

5 Beste Goedkope Televisies in 2020

Next article

You may also like