Entertainment

De beste sportfilms van 2019: deze moet je niet missen

0
De beste sportfilms van 2019: deze moet je niet missen

Films kijken is een heerlijke manier om de tijd te verdrijven als je je verveelt. Maar daarnaast kan het ook nog eens leerzaam zijn, zeker wanneer het gaat om een documentaire. Waar je interesse ook ligt, er is eigenlijk voor vrijwel elke categorie wel een film te bedenken die de moeite waard is om te gaan kijken. Dat geldt ook voor mensen die helemaal gek zijn op sport. Er zijn veel sportfilms die de moeite waard zijn om te checken. Om je op weg te helpen hebben wij daarom de beste sportfilms van dit moment voor je op een rijtje gezet. We garanderen je dat je elke titel uit deze lijst kunt gaan kijken zonder dat je er spijt van zal hebben!

Antoine Griezmann: The Making of a Legend

Als je veel bezig bent met voetbal door bijvoorbeeld te kijken naar voetbal of te wedden op voetbal, dan is de kans groot dat de naam Antoine Griezmann je bekend voorkomt. Deze film is een documentaire over de Franse voetballer die klein van stuk is maar groots in daden. Hij werd een van de beste voetballers van de wereld en als klap op de vuurpijl werd hij op jonge leeftijd ook al wereldkampioen. Een mooie documentaire die je de Franse voetballer een stuk beter doet laten kennen.

Run the Race

Uiteraard kun je IMDb afstruinen naar beoordelingen van films, maar als je daar geen zin in hebt kun je ook meteen Run the Race gaan kijken. De film gaat over twee broers die proberen om te gaan met de dood van hun moeder. Een van hen, Zach, is een veelzijdig atleet. Hij is dan ook uiterst succesvol in American Football, waarmee hij keihard werkt om zijn broer te steunen en een studiebeurs te verdienen. Als hij door een ernstige blessure noodgedwongen aan de zijlijn komt te staan zet broer David alles op alles om hun toekomst te redden.

Take the Ball, Pass the Ball

Deze documentaire gaat over het ongelooflijk succesvolle FC Barcelona. Het gaat hierbij dan vooral over de vier succesvolle jaren onder leiding van Pep Guardiola waarmee FC Barcelona het beste voetbal uit de geschiedenis speelde en fans creëerde van over de hele wereld. De spelers zelf zijn degenen die de gebeurtenissen uit deze periode onthullen en verder toelichten. Een hele mooi film die voor élke sport fan een ware aanrader is.

Free Solo

In deze film, die echt ongelooflijk goed beoordeeld wordt door liefhebbers, worstelt Alex met zijn passie. En die passie is het free solo beklimmen van rotswanden, waarbij je dus niet gezekerd bent. Het uitdagen van de dood is voor Alex essentieel. Voor hem is het bedwingen van El Capitan dé ultieme sportprestatie waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Voor de mensen in zijn omgeving betekent het dat zij constant moeten leven met het idee dat Alex zomaar dood kan zijn. Een werkelijk prachtige documentaire!

Al deze sportfilms zijn films die je op dit moment echt niet mag missen. Neem dus vooral de tijd om ze gewoon allemaal te kijken!

De meest verslavende online spellen

Previous article

Dit zijn de populairste games van Belgische bodem

Next article

You may also like