Entertainment

Beste Series ooit – oude must-watch series tot nu

0

Een nieuw jaar, een nieuwe serie. Toch weet je niet altijd wat je moet kijken en heb je inmiddels alles al gehad. Serie’s zijn ontzettend fijn om even het alledaagse te vergeten en tot rust te komen. Rust? Een goed voornemen voor 2019! Daarom hebben wij wat klassiekers volgens de IMDb rating op een rijtje gezet.

The Twilight Zone (1959)

IMDb: 9.0
We kennen allemaal de moderne Twilight films met Robert Pattinson, maar vroeger werden er ook al films met onverklaarbare gebeurtenissen gemaakt. ‘The Twilight Zone’ bevat maar liefst vijf seizoenen en is gemaakt door Rod Serling. In die tijd had hij nog veel moeite met deze film op de markt te brengen omdat het nog niet klaar was voor dit soort films. De serie gaat per aflevering om een ander verhaal met andere personages. De personages komen in vreemde situaties terecht. Dat is volgens de verteller Rod Serling hemzelf het moment dat ze de ‘The Twilight Zone’ betreden. Een zone die elk moment kan komen in de omgeving of gedachten. Vaak op momenten dat je het niet verwacht.

Only Fools and Horses (1981)

IMDb: 8.9
Dit is een comedyserie die gaat over twee broers die in een buitenwijk van Londen wonen. De acteurs David Jason en Nicholas Lyndhurst vertolken deze rollen. Ze kopen alles wat los en vast zit en maken de meest bijzondere deals. Altijd zoeken ze nog voor de deal die hen miljonair kan maken. De serie bestaat uit 9 seizoenen waarvan 65 afleveringen. In het Verenigd Koninkrijk was de serie enorm bekend en het werd ook uitgezonden door BBC Prime. De afleveringen die tussen 1992 en 2003 gemaakt werden, waren alleen maar kerstspecials.

The Adventures of Sherlock Holmes (1984)

IMDb: 8.7
Deze serie gaat over het fictieve figuur detective Sherlock Holmes. De serie is een verfilming van het gelijknamige boek. De detective probeert alle mysterieuze gebeurtenissen op te lossen en te begrijpen. Het vermiste marineverdrag, de mysterieuze volgeling van de eenzame fietser en de identiteit van een kromme man. Niet is te gek voor de detective.

‘The adventures of Sherlock Holmes’ bestaat uit twee seizoenen, maar gaat verder in The Return of Sherlock Holmes, The Case-Book of Sherlock Holmes en The Memoirs of Sherlock Holmes. Op Netflix is een soortgelijke serie genaamd ‘Sherlock’. Dit is de moderne variant.

Star Trek (1966)

IMDb: 8.3
Als je houdt van actie, avontuur en sci-fi dan is Star Trek een hele goede serie om te kijken. De serie was ooit door regisseur Roddenberry bedacht om een utopische toekomst te creëren waarin een verenigde aarde alle moderne wereld problemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling. Met behulp van uitvindingen als synthetische replicators heeft de mensheid samen met buitenaardse volken koloniën gesticht in het stelsel van de melkweg.
De allereerste originele serie kwam uit in 1966 en in 2018 is er nog een nieuwe serie gekomen op Netflix. Als je alle series kijkt, is het mooi om te zien hoe de series meegaan met de tijd. De techniek wordt beter en de effecten anders. Ook de personages.

Netflix mobile only: slechts voor een paar euro per maand

Previous article

De beste nieuwe Netflix films en series van 2019

Next article

You may also like