Entertainment

Achteraf betalen, ook voor jouw webshop? 

0

Nu bestellen, achteraf betalen: je hebt er zelf vast al wel de voordelen van ondervonden. Want hoe handig is het om die leuke jas, toffe broek en prachtige Cashmere trui gewoon te bestellen zonder eerst door het hele betaalproces heen te moeten? Is achteraf betalen ook voor jouw webshop een slim idee? Ontdek het in deze blog! 

Op het gemakje

Jij bent zelf je beste proefkonijn. Als je je eigen ervaringen en wensen als consument en klant kan toepassen in de customer service van je eigen bedrijf, dan ben je al een heel eind in het maken van goede beslissingen voor je webshop. Vind jij het fijn om achteraf te betalen, dan is de kans groot dat jouw klanten dit ook erg zullen appreciëren. Het is dan ook super praktisch: de fysieke winkelervaring gewoon van thuis uit. Eerst je bestelde producten ontvangen, in het geval van kleren kan je ze op je dooie gemakje thuis passen of ze je wel écht leuk staan. Of als je een boek hebt besteld, eens rustig te doorbladeren in je woonkamer voor je betaalt. Ben je tevreden en beslis je je bestelling te houden? Dan heb je nog minstens twee weken om je betaling af te ronden. 

Klantvriendelijk, maar er is meer

Betalen met betaalmiddelen als AfterPay geeft een soort van ‘no pressure-boodschap’ mee aan de klant. Zo zou het toch altijd moeten gaan? Je legt vertrouwen bij je klant en levert hem een extra dienst door meer tijd te geven in de aankoopbeslissing. En wat blijkt? De consument apprecieert dat. Steeds meer webshopeigenaars lijken het te begrijpen. Betaalmogelijkheden zoals AfterPay zie je zowat op elke grotere webshop. Denk aan ketens als Zalando, Zara, H&M, Bol.com, maar ook kleinere webshops lijken de voordelen van achteraf betalen in te zien en kiezen voor deze manier van online betalen. Met achteraf betalen scoor je hoog op klantvriendelijkheid en ook je conversie doe je er een plezier mee. 

Verplicht? 

In Nederland is het overigens verplicht om consumenten online de mogelijkheid te geven 50% van de aankoop na levering te betalen. Tenminste, als je producten verkoopt. Bij diensten en bij B2B ligt dit anders. Daar ben je dus in principe in overtreding als je geen dergelijk betaalmiddel aanbiedt. Betaalmiddelen aanvragen kan via een betaalprovider. Als Belgische webshop achteraf betalen dan maar laten voor wat het is? Ook in België is het naast eerder genoemde voordelen verstandig achteraf betalen te overwegen. Waarom? Simpel: de concurrent. Omdat steeds meer webshops deze vorm van betalen aanvaarden, is de kans groot dat de consument ook daadwerkelijk kiest voor een webshop waar het wél kan en jouw webshop zonder achteraf betalen links laten liggen.

Top 10 of Robert De Niro’s Greatest Quotes in Movies

Previous article

Tips that will help you to Speed up a Slow Computer

Next article

You may also like