EntertainmentGadgets

Weg met tweedehands campers: dit moet je weten!

0

Voor velen is het een lang gekoesterde droom: op vakantie gaan met een eigen camper. Je reist met jouw eigen bed van de ene naar de andere slaapplaats. Geen gedoe met het opzetten van een tent of het zoeken naar een betaalbaar hotel. Helaas is het kopen van een nieuwe camper een duur grapje en daarmee niet voor iedere liefhebber weggelegd. Tweedehands campers zijn daarvoor een uitkomst. Maar wat zijn dan belangrijke dingen om te weten?

Soorten campers

Wanneer je een tweedehands camper wilt kopen, is het belangrijk om eerst te beslissen wat voor soort camper je wilt. Bij een half-integraal camper is de cabine van het voertuig geïntegreerd in het woongedeelte. Bij de integraal camper is het woongedeelte met de bestuurders en bijrijdersstoelen één volledige ruimte. Een compact camper is – zoals de naam al doet vermoeden – een kleine camper, waar de alkoof camper juist geschikt is voor gezinnen. Vaak zitten daar zes slaapplaatsen in, waaronder een boven de cabine. Bij de keuze voor het soort camper is het belangrijk om rekening te houden met het aantal zit- en slaapplaatsen dat je nodig hebt.

Het kopen van een tweedehands camper

Het is het meest verstandig om een tweedehands camper bij een groot camperbedrijf te kopen, dat is aangesloten bij BOVAG. Hier is namelijk meestal een ruimer assortiment, waardoor je verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken. Zij geven vaak garantie en de mogelijkheid om terug te vallen op een geschillencommissie. Bovendien is dit direct een adres om naartoe te gaan, wanneer er iets gerepareerd moet worden.

Op internet en in advertenties in de krant kun je ook veel tweedehands campers vinden. Je loopt dan alleen het risico dat de technische staat ervan goed is. Het is dan ook altijd van belang om de camper te laten keuren.

Tweedehands campers zijn duidelijk goedkoper dan nieuwe, maar nog steeds niet goedkoop. Je betaalt gemiddeld tussen de 25.000 en 45.000 euro, met enkele uitschieters naar boven en beneden.

Camperplaatsen

In Nederland en veel andere landen is het toegestaan om te overnachten langs de openbare weg. Overnachten betekent alleen nog niet kamperen, waardoor je niet je luifel uit kan zetten en de barbecue aan kan steken. Dit kan op campings en kampeerplaatsen waar dit staat aangegeven. Het is verstandig om de lokale overheid te raadplegen. Zij kan je vertellen wat wel en niet is toegestaan.

Duurste en meeste exclusieve schoenenmerken van 2019

Previous article

Wat gaat de bitcoin in 2020 doen? Wat zijn de prognoses?

Next article

You may also like