EntertainmentGadgets

5 Populairste online browsergames van 2020

0

Wil je niet afhankelijk zijn van de apps die op je telefoon of tablet staan. Maar wil je wél altijd en overal leuke spelletjes kunnen spelen? Dan is het tijd om de ouderwetse browsergames weer nieuw leven in te blazen. Het internet barst van de toffe spelletjes, ze zijn continu aan verandering onderhevig en elke dag komen er weer nieuwe bij. Benieuwd naar de populairste browsergames van 2020? Lees dan verder!

Prodigy

Met maar liefst vijftig miljoen spelers wereldwijd is het spel Prodigy mateloos populair. Dit is niet zomaar een multiplayergame, het is een ‘missively multiplayer online role-playing game’. Je kruipt in de rol van een kleine tovenaar en gaat steeds het gevecht aan met andere tovenaars. Hoe vaker je wint, hoe eerder je de mysterieuze keystones zult vinden. De gevechten bestaan uit een reeks vragen, die een beroep doen op jouw wiskundeknobbel. Dus het is niet alleen maar leuk, maar ook nog eens reuze verstandig om dit spel te spelen!

Live blackjack

Nog zo’n spel dat een beroep doet op jouw rekenvermogen, maar een stuk minder kinderlijk is, is live blackjack. Bij deze spannendere variant van het kaartspel eenentwintigen, moet je ervoor zorgen dat je de croupier te slim af bent. Veel mensen kennen het spel vooral uit de fysieke casino’s, maar anno 2020 speel je het natuurlijk ook gewoon gemakkelijk online. Via websites als liveblackjack.nl bijvoorbeeld. Door de webcam lijkt het alsof je echt aan de speeltafel zit!

Slither.io

Wil je jouw strategisch denkvermogen liever op een laagdrempeligere manier prikkelen? Dan is Slither.io misschien wel iets voor jou. Het heeft verdomd veel weg van Snake, dat we kennen van de oude Nokia-telefoons. Je gaat hier ook op zoek naar eten en moet daarbij zorgen dat je je eigen lichaam niet raakt, want dan ga je dood. Ondertussen wordt je lijf gedurende het spel steeds groter. Maar op die basis na, is Slither.io een véél geavanceerder en toffer dan zijn oude zus.

World’s Hardest Game

De maker van dit Spel, Stephen Critoph, heeft zijn browsergame niet voor niets de titel ‘World’s Hardest Game gegeven’. “Dit is het moeilijkste spel ter wereld. Ik garandeer je dat het moeilijker is dan elke game die je ooit hebt gespeeld of ooit zult spelen”, zegt hij erover. Je bestuurt als speler een rood vierkantje dat van punt A naar punt B moet komen, terwijl je onderweg allerlei obstakels tegenkomt. Elk level wordt het je weer een stukje moeilijker gemaakt.

Apple Worm

Handjes in de lucht als je Flappy Bird nog kent! We stellen je graag voor aan zijn verloren neef, Apple Worm. Het doel van het spel waarin dit schepsel de hoofdrol speelt, is dat je de worm appels laat eten, zonder dat het vast komt te zitten in de verschillende obstakels. Het klinkt simpel, maar hoe verder je het schopt in de dertig levels, hoe groter de uitdaging. Eén voordeel: dit spel bevordert je probleemoplossend vermogen. En dat geeft natuurlijk een prima excuus om dit ongegeneerd te spelen, waar je ook bent!

What to do when you get seriously ill abroad?

Previous article

Sambuca ontleed: wat zit er eigenlijk in? Koffiebonen en meer

Next article

You may also like