Entertainment

Dit zijn de grootste energiebedrijven van Nederland

0

We horen tegenwoordig veel over groene stroom, nieuwe energiebronnen en duurzame energie, maar wat zijn in Nederland eigenlijk de grootste energiebedrijven?

Energiemaatschappij kiezen

Een nieuw energiecontract afsluiten is soms nog best lastig. Het vergelijken wordt moeilijk gemaakt door veranderende kortingen en verschil in looptijd van contracten. Toch is het verstandig om er even goed voor te gaan zitten als je wilt gaan overstappen. Je kan verschillende leveranciers vergelijken via easywsitch.nl en zo de beste optie voor jezelf kiezen.

Greenchoice

Deze energiemaatschappij is nog vrij nieuw, maar deed het vorig jaar als beste onder de consumenten. Ze leveren uitsluitend duurzame energie, die direct uit Nederland afkomstig is. De energie wordt opgewekt bij bronnen die zo veel mogelijk natuurlijk zijn. Dat is bijvoorbeeld zon, wind, water en verbranding van biomassa. Deze energieleverancier werd als beste verkozen afgelopen jaar, door de toevoer van groene stroom en met name de klantvriendelijkheid en goede service.

Engie

Het energiebedrijf Engie werkt als een van de grootste groene energieconcerns ter wereld aan een duurzame toekomst. Bij deze leverancier kan je zelf kiezen wat voor soort bron er gebruikt wordt voor jou stroom. Je kan er dus bijvoorbeeld ook voor kiezen om stroom te kiezen die bij jou in de buurt wordt opgewekt.

Budget Energie

Ook deze energieleverancier staat in de top drie van beste leveranciers in 2018 dankzij de klanttevredenheid. Het bedrijf heeft inmiddels 250 duizend klanten en verschillende ondernemingen weten vast te leggen om hen te helpen met service en dienstverlening. Er wordt gas en groene stroom aangeboden bij Budget Energie voor een vaste lage prijs. Deze prijs blijft drie jaar staan. Je contract duurt dus wel drie jaar, maar wel voor dezelfde blijvende prijs.

Oxxio

Ook het bedrijf Oxxio doet al een tijdje mee in de top van de Nederlandse energiebedrijven. De leverancier biedt al sinds het jaar 2000 windstroom en gas voor particuliere en zakelijke klanten. Oxxio heeft ook een gratis smartphone app waarmee je zelf gemakkelijk alles kunt regelen. Je kan de kachel al aanzetten als je nog onderweg bent naar huis, zodat je in een heerlijk warm huis binnenstapt.

Essent

Energiebedrijf Essent is ook een van de grootste duurzame leveranciers van Nederland. Essent is ook vooral bezig om de klanten energiebewust te laten leven en komen geregeld met bespaartips voor energie. Ook kan je bij Essent snel en flexibel overstappen. Dat is voor veel mensen een groot voordeel omdat overstappen nog altijd lastig wordt bevonden.

Eneco

Energieleverancier Eneco houdt zich voornamelijk bezig met betaalbare oplossingen die besparing en zelf energie opwekken mogelijk maken. Ze bieden energie in je eigen huis, in de buurt en in de regio door het maken van innovatieve producten zoals de slimme thermostaat.

Nuon

Eén van de bekendste energiebedrijven in Nederland is Nuon. Met hun opvallende gele en paarse logo zijn ze al jaren een begrip in ons land. De energieleverancier helpt jaarlijks 1,9 miljoen mensen aan hun elektriciteit. Je kan er zelf je pakket samenstellen voor de hoeveelheid die jij nodig hebt. Nuon wil haar klanten altijd graag bij zich houden en daarom maken zij bijvoorbeeld ook gebruik van loyaliteitskorting. Des te langer je klant bent bij Nuon, hoe hoger je korting wordt.

Vergelijking maken

Nu je op de hoogte bent van alle grote spelers in de energiemarkt is het tijd om een keuze te maken tussen alle energiemaatschappijen in Nederland. Bedenk goed hoeveel stroom je gaat verbruiken en wat je zelf belangrijk vindt bij een leverancier voordat je een keuze maakt.

5 x ideeën voor een festival look

Previous article

De mooiste versierde Amerikaanse en Nederlandse kersthuizen

Next article

You may also like