Lijstjes

5 Grootste bedragen per ongeluk overgemaakt online

0

Stel: je moet een bedrag van een paar honderd euro overmaken. Dan checkt je wel tig keer of je het juiste rekeningnummer hebt ingevoerd. Het zou toch een nachtmerrie zijn als je het overmaakt naar de verkeerde persoon. Die nachtmerrie is voor sommige mensen werkelijkheid geworden. We zetten een aantal van de grootste bedragen die per ongeluk zijn overgemaakt op een rij. Foutje, bedankt!

92 biljoen dollar

Betalingssysteem PayPal heeft ooit per ongeluk 92 biljoen dollar in rekening gebracht bij de rijke zakenman Chris Reynolds. Het ‘slachtoffer’ kreeg een brief thuis met zijn PayPal-saldo dat aanzienlijk was geslonken. Die gooide hij direct in de prullenbak. Vast een grapje, dacht hij. Maar toen hij het bedrag online controleerde, bleek zijn hele rekening inderdaad leeg te zijn. PayPal erkende de fout van hun personeel. Als ‘goedmakertje’ doneerden ze een bedrag aan goede doelen.

180 miljard dollar

Een rekeninghouder uit Chelyabinsk moet raar op hebben gekeken toen hijzag dat zijn saldo op bijna tien triljoen rubles stond. Dat is ongeveer net zoveel als 180 miljard dollar. De cliënt schrok zich een hoedje. Hij belde, zoals een braaf burger betaamt, de bank. Die blokkeerde zijn account meteen. De bank ontkende overigens dat dit met een van de geijkte online betaalmethodes zou zijn overgemaakt. De weergave in zijn betaalscherm zou gewoon foutief zijn geweest.

32 miljard dollar

In 2015 maakte de Deutsche Bank per ongeluk 32 miljard dollar over naar de rekeningen van een van hun klanten. Een junior medewerker van de afdeling deviezenverkoop maakte deze fout, terwijl zijn baas op vakantie was. Gelukkig was de transactie nog terug te draaien. Een dag later zou het geld alweer op de rekening van de bank staan. Daar is die medewerker dus nog goed van af gekomen.

88,4 miljoen

Een zekere man met de naam Matthew Pierce opende op een dag zijn bankieren app om tot de ontdekking te komen dat daar plots een bedrag van 88,4 miljoen Australische dollar op stond. Hij kon hier natuurlijk zijn droomhuis, een dikke auto en een wereldreis van betalen. Maar hij bleek goed fatsoen te hebben en belde braaf de bank om hen te wijzen op deze mogelijke fout. De medewerkers namen hem echter niet serieus. Tot hij twee weken later een telefoontje kreeg van een andere bankmedewerker. Die legde uit dat er inderdaad een storing in het systeem was.

4,6 miljoen dollar

Omdat de 21-jarige Christine Lee niet zo snugger was om haar bank te melden op de grote bedragen die zonder bekende reden op haar rekening werden bijgeschreven, moest zij in 2016 voor de rechter komen. Zij had jarenlang ten onrechte geld ontvangen van haar bank in Australië. Toen zij na vier jaar het land verliet om terug te keren naar haar thuisland Maleisië, werd ze op het vliegveld gearresteerd. Op verdenking van geldverduistering. Het meisje verklaarde de transacties – alles bij elkaar goed voor zo’n 4,6 miljoen dollar euro – te zien als een geschenk uit de hemel. Het bleek echter een storing in het Australische banksysteem.

Cool Niche Online Casinos You Probably Didn’t Know

Previous article

Beste Scheerapparaten in 2022 Kopen

Next article

You may also like

More in Lijstjes