Entertainment

4 februari is Popcorn Time Online beschikbaar

0

De afgelopen paar maanden is er veel te doen geweest rondom de populaire streamingdienst Popcorn Time. De MPAA kwam in actie en gebruikers van de dienst konden boetes gaan verwachten. Al snel kwam er met Butter een legaal alternatief beschikbaar. En eind vorig jaar werd bekend dat Popcorn Time zelf ook aan een comeback werkt.

Ondanks alle acties tegen de streamingdienst om Popcorn Time te laten verdwijnen lijkt het er toch weer op dat ze niet van plan zijn zich hierbij neer te leggen. Iets dat ze zelf ook uitspreken: “True innovation always wins 🙂

popcorn-time-online

Popcorn Time Online

Popcorn Time Online is de vernieuwde versie van het Popcorn Time fenomeen. Op donderdag 4 februari zal de op het web gebaseerde dienst officieel lanceren. Zo maken ze via een blogpost bekend.

Eerder al zijn er sites gelanceerd die het mogelijk maakten om Popcorn Time te draaien vanuit een webbrowser. Echter werd de content daarbij altijd geleverd via HTTP. Veel gebruikers betekende dan einde van de bandbreedte, en vaak ook het einde van de betreffende website.

De ontwikkelaars van het oude Popcorn-Time.se pakken het nu anders aan. De nieuwe website is een op een browser gebaseerde versie van Popcorn Time. Maar in plaats van content te leveren via HTTP, doen ze dit via een speciale plug-in genaamd Torrents-Time. Hiermee zal de torrent client ge-embed in de browser. Een hele verbetering als we de aankondigende blogpost moeten geloven.

Ondersteuning zal er geboden worden voor alle grote windows en mac browsers, op Safari na. De browser van Apple zal binnen enkele weken toegevoegd worden.

Anoniem

Anonimiteit staat vanaf nu ook hoog in het vaandel bij de mensen achter Popcorn Time, waarom dat is leggen ze hieronder uit:

Looking at the sad fate of the .io team, we believe that in today’s environment, maintaining anonymity will ensure that we will all be here for as long as we want to be. By sticking to anonymity, we are not cowards who hide from righteous content monopolies, but content freedom fighters who respect the law but do not trust the law enforcers to play the law fair.

– Een woordvoerder van Popcorn Time.

Open Source

Popcorn Time heeft dit keer nog iets extra’s. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om de bronbestanden van Popcorn Time te downloaden en het programma te gaan hosten op een eigen website. Deze zijn te vinden via Github.

Golden Globes: Bohemian Rhapsody is de grote winnaar

Previous article

Fast Facts about Nancy Kerrigan’s husband, Jerry Solomon: Wiki & Net Worth

Next article

You may also like