Eten

Dit zijn de drie duurste wijnen ter wereld!

0

Sommige wijnliefhebbers zijn bereid om tot zes nullen achter de komma uit te geven om de duurste wijnen ter wereld te kopen. De prijs van zo’n dure wijn is niet zozeer de weergave van de complexiteit, finesse of kwaliteit, maar het is puur een resultaat van vraag en aanbod. Wijnen die door internationale critici als uitstekend worden bestempeld zorgen voor een erg grote vraag en dit zorgt ervoor dat de prijzen omhoog vliegen.

Dit verklaart dan ook waarom de duurste wijnen ter wereld in zeer kleine hoeveelheden worden gemaakt. De duurste wijnen ter wereld komen met name uit Bourgogne, de Moezel, Bordeaux en Napa Valley. Wij zetten de top drie voor je op een rijtje!

  1. Romanée-Conti Grand Cru 1945

Veilingmeesters en bezoekers keken vreemd op toen in oktober 2018 een fles wijn werd afgetikt voor 558.000 dollar, zeventien keer meer dan het veilinghuis had ingeschat. Het gaat om een fles rode wijn uit 1945 van het beroemde wijnhuis Romanée-Conti in de wereldberoemde wijnstreek Bourgogne. Een Aziatische verzamelaar ging met de fles aan de haal om even later toe te moeten kijken hoe een Amerikaanse wijnliefhebber zo’n zelfde fles voor ‘slechts’ 496.000 dollar op de kop tikte.

  1. Egon Müller Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese

Scharzhofberger Riesling is eigendom van Egon Müller, een Duitse wijnmaker. Wijnhuis Egon Müller Scharzhofberger heeft altijd bekend gestaan om wijnen van uitstekende kwaliteit. De familie Müller staat bekend als de makers van enkele van ’s werelds beste wijnen sinds 1900. Ze zijn erin geslaagd om zoete wijnen van hoge kwaliteit te maken. Een fles kost gemiddeld 13.376 dollar en duurste fles werd verkocht voor 33.388 dollar.

  1. Domaine Leroy Musigny Grand Cru

Musigny Grand Cru is eigendom van Madame Leroy, die bekend staat als pionier in het maken van biologische wijnen. Ze was mede-eigenaar van Domaine de la Romanée-Conti voordat ze in 1992 voor zichzelf aan de slag ging. Madame Leroy staat erom bekend dat ze exclusieve wijnen maakt waar je flink wat geld voor moet neerleggen. Jaarlijks worden er 700 flessen Musigny Grand Cru gemaakt. De prijs van een fles is gemiddeld 17.783 dollar en er werd ooit een fles verkocht voor 83040 dollar.

Helaas ligt er niet bij iedereen standaard een fles wijn van een paar duizend euro in de kast. Maar niet getreurd! Gelukkig kun je ook voor een leuk prijsje genieten van een prachtige Bordeaux of Bourgogne wijn. Dure wijn is over het algemeen van goede kwaliteit, maar goede wijn hoeft niet per sé duur te zijn. Neem eens een kijkje bij Wijnvoordeel.nl en doe inspiratie op!

Beste verwachte spellen van 2020: PC, Online & PS4

Previous article

Duurste en meeste exclusieve schoenenmerken van 2019

Next article

You may also like

More in Eten