EntertainmentLijstjes

5 Verschillende types kerstbomen: hier kun je uit kiezen

0

Het is weer bijna december! Dit betekent dat de meeste mensen een kerstboom in huis hebben. Iedereen kan wel een paar soorten opnoemen, maar ben jij nieuwsgierig naar welke kerstbomen er allemaal bestaan? En kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een mooie kerstboom? Lees dan snel verder om erachter te komen wat de 5 meest populaire types kerstbomen zijn.

Type 1: Fijnspar

De officiële naam voor de Fijnspar is Picea Abies. Deze boom is zeer populair, omdat hij een lekkere dennengeur verspreidt. Een nadeel van de Fijnspar is wel dat de naalden snel uitvallen. Je kunt de Fijnspar dus het beste een beetje dicht bij de start van het kerstfeest kopen. De Fijnspar heeft mooie, wijduitlopende takken waar je je kerstballen goed aan kwijt kunt. De Fijnspar is ook een fijne kerstboom voor mensen met een bescheiden portemonnee, want het is een van de goedkoopste bomen.

Type 2: Nordmann

De officiële naam van de Nordmann-kerstboom is Abies nordmanniana. jDeze boom wordt veel verkocht en is bij de meeste mensen wel bekend. Deze kerstrboom verspreidt geen geur, tenzij je de naalden aanraakt. Heel veel mensen vinden de Nordmann een prettige kerstboom, omdat de boom bijna geen naalden verliest.  De Nordmann wordt vaak gekozen door mensen die wat meer ruimte hebben in huis, want deze boom is vrij breed in vergelijking tot andere kerstbomen. De takken zijn mooi breed en ziet de boom ziet er vrij luxe uit. Je kunt de boom na de kerstperiode in je tuin zetten. Het is dan wel oppassen geblazen, want hij kan tot 20 meter hoog worden!

Type 3: Blauwspar

De derde populaire kerstboom heeft als officiële en sjieke naam Picea pungens ‘Glauca’. De Blauwspar is een opvallende verschijning onder de kerstbomen, omdat hij zilvergrijs-blauwe naalden heeft. Dit maakt deze kerstboom erg bijzonder om naar te kijken. Net als bij de Nordmann zal de Blauwspar alleen geur verspreiden als hij wordt aangeraakt. De Blauwspar heeft een mooie ronde vorm en is eenvoudig te versieren, doordat de takken wijd uit elkaar staan. De Blauwspar is niet de goedkoopste, dus hij zal vooral gekocht worden door mensen met een wat groter budget.

Type 4: Servische spar

Nog zo’n topper is de ‘Picea omorika’, oftewel de Servische spar. Deze kerstboom heeft blauw-groene naalden, die een heerlijke geur verspreiden. de naalden van deze boom prikken helaas wel, oppassen geblazen dus. De naalden vallen echter niet snel uit. De Servische spar is vrij smal en is compact. Als je hem na het kerstfeest in je tuin zet, wordt hij zo’n 10 meter hoog.

Type 5: Japanse zilverspar

Het vijfde type kerstboom is de Japanse zilverspar. De officiële naam is Abies veitchii. Deze kerstboom van Japanse oorsprong wordt gekenmerkt door takken die kort zijn en dicht op elkaar zitten. Hierdoor heeft deze boom een prachtige, volle vorm.  Bijzonder is ook dat de Japanse zilverspar aan de onderkant van de naalden witte strepen heeft. De naalden voelen zacht aan en vallen niet zo snel uit. De boom verspreidt een lichte dennengeur.

Bonus: alternatief voor een kerstboom

Wist je dat steeds meer mensen kiezen voor een alternatieve kerstboom of creatieve kerstboom? Er valt op dat vlak best wel veel te kiezen.

Alternatief 1: Houten kerstboom

Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor een houten kerstboom. Een kerstboompje van hout kan erg sfeervol staan en is eenvoudig op te bergen en kan elk jaar weer van zolder worden gehaald om opnieuw te gebruiken. Als je bijvoorbeeld zoekt naar ‘alternatieve kerstboom spiraal’ krijg je super toffe inspiratie voor een andere kerstboom dan normaal. Zo’n kerstboompje van hout kun je vaak ook erg leuk versieren. Met houten figuurtjes bijvoorbeeld! Dit is helemaal van nu en erg populair. Ook hoef je geen naalden op te zuigen.

Alternatief 2: Ladder kerstboom

Heb jij geen zin meer in een traditionele kerstboom? Misschien heb je nog een mooie, oude ladder ergens staan? Zet hem tegen de muur aan, hang er kerstlampjes in, hang kerstversiering over de treden en klaar is Kees! Je kerstboom voor dit jaar staat.

Alternatief 3: Kerstboom van ijzerdraad

Ook leuk om een keer te doen is een kerstboom van ijzerdraad maken. Het enige wat je nodig hebt is een rol ijzerdraad en kleefbare spijkers, waarmee je je kerstboom van ijzerdraad aan de muur kunt bevestigen of ook leuk: aan de deur. Vergeet niet om lampjes om het ijzerdraad te wikkelen.

Alternatief 4: Kerstboom van washi tape

Durf jij out-of-the-box te denken? Dan is een kerstboom van washi tape misschien iets voor jou. Je hebt deze leuke rolletjes plakband in verschillende kleurtjes en met verschillende figuurtjes en designs. Eigenlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Het is natuurlijk wel aan te raden om een washitape kerstboom te maken op een glad oppervlak. Je kunt het beste een gladde muur uitzoeken, of een deur uitkiezen om aan de slag te gaan met de washi tape. Misschien lukt het je ook wel om een rendier te fabriceren van washi tape?

Alternatief 5: Kerstboom van sloophout

Als je een beetje handig bent met gereedschap en het ziet zitten om oude materialen te hergebruiken, dan is het wellicht leuk om een kerstboom van sloophout te maken. Loop eens langs een bouwplaats om te vragen of ze nog oud hout hebben liggen, of dat er oude pallets liggen. Wie weet kun je daar je eigen alternatieve kerstboom van maken. Zet ‘m na de kerstperiode in de tuin en hang er bloempotten aan. Dat is nog eens creatief.

Pokeren: Meerdere varianten op een rij

Previous article

Wat je echt moet weten voor je eerste lening

Next article

You may also like