Lifehacks

De Lifehacks van Magic Truffels

0

Misschien heb je wel eens gehoord van truffelmayonaise of truffelpasta. Dat zijn sausjes en gerechten die verrijkt zijn met truffels: ondergronds groeiende delen van fungi. Waar sommige truffels bijzonder smaakvol zijn, kunnen wel heel bijzondere truffels leiden naar onontdekte lifehacks. Welkom in de wereld van Magic Truffels.

Unieke Knolletjes

Magic Truffels zijn uniek. Net als paddo’s bevatten Magic Truffels namelijk de actieve stoffen psilocybine, psilocine en baeocystine. Een paddenstoel is net als een truffel maar een klein deel van het hele organisme van de schimmel. Truffels zijn knolletjes die groeien onder de grond en bevatten veel voedingsstoffen. Paddo’s zijn de tot de verbeelding sprekende voortplantingsorganen. Truffels en paddo’s kunnen van dezelfde soort zijn. Net als het blad en de bloem van een paardebloem bijvoorbeeld.

Inzicht door Microdosing

Een kleine hoeveelheid magic truffels op zijn tijd kan je voorzien van nieuw inzicht, een verhoogde creativiteit of een betere concentratie en mentale prestaties. Microdosing, heet dat. Het opent wél de deuren naar creativiteit en inzicht, maar dan zonder de visuele vervormingen die de knolletjes veroorzaken bij hogere doseringen. Een grotere hoeveelheid kan je meenemen op een spirituele reis, die je laat inzien dat die ruzie met de buren zinloos is of dat het telkens grijpen naar de fles wijn of vodka een slechte gewoonte is die geen positief einde heeft. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Hoe Magic Truffels Werken

De werkzame stof in magic truffels, psilocybine, werkt in op receptoren in het brein. Het neemt als het ware het filter weg waarmee wij dagelijks door het leven gaan. Dat filter zorgt er normaal voor dat we herkennen wat belangrijk is en niet blootgesteld worden aan die stortvloed van informatie die we constant binnen krijgen. Het filter zorgt ervoor dat we gevaar herkennen, maar ook dat we reageren op de wereld en anderen zoals we hebben geleerd hoe we dat moeten doen.

En daar zit een wijze les. Hoe we geleerd hebben hoe we moeten reageren op anderen en op de wereld, is niet altijd even wenselijk. Gevaar herkennen daarentegen, is natuurlijk hartstikke belangrijk. Daarom dien je ze ook niet te gebruiken in openbare aangelegenheden, op straat en dus eigenlijk ook niet op een feest. Ieder natuurvolk die een historie van psychedelica als peyote, paddo’s, magic truffels of ayahuasca kent, eert deze bizarre natuurproducten als ‘medicijnen voor de ziel’. Niet om te feesten of gekke patroontjes te zien, maar om dat geconditioneerd denken op een laag pitje te zetten. Daarmee ontstaat ruimte voor denken vanuit jezelf, creativiteit en zelfverwezenlijking.

Medische Studies

Niet alleen inheemse volkeren zien de waarde in van psychedelica. Vandaag de dag staan magic truffels en paddo’s in de wetenschappelijke en medische belangstelling. Er zijn namelijk sterke aanwijzingen dat ze in een veilige en geruststellende omgeving angsten weg kunnen nemen. Tijdens diverse studies aan de Johns Hopkins Universiteit van de medische wetenschap in de Verenigde Staten, is aangetoond dat psilocybine therapeutische waarde heeft bij verslavingen (alcohol, roken, drugs), maar ook direct verlichting kan geven bij existentiële vraagstukken in de palliatieve zorg en bij vormen van depressie. Veel meer onderzoek zit in de pijplijn, dus dit is nog niet alles.

Het gevolg is dat de Amerikaanse steden Denver in Colorado en Oakland in Californië de eerste stappen hebben gezet om paddo’s legaal te maken. In Brazilië, Jamaica, Bulgarije en Samoa zijn de paddenstoelen helemaal legaal. In Nederland zijn door een gaatje in de wet magic truffels wel legaal verkrijgbaar, maar paddo’s niet. Wel kun je zelf paddo’s kweken. Dat is niet strafbaar, waardoor je growkits gemakkelijk online kunt bestellen.

Wat magic truffels nog meer kunnen betekenen is voor nu nog toekomstmuziek. Maar bij Johns Hopkins in Amerika wordt nu onderzocht of psilocybine helpt bij verslaving aan opioïden als heroïne en morfine, Alzheimer, post-traumatisch stress syndroom, de ziekte van Lyme, anorexia en bij alcoholisme in combinatie met depressie.

Fast Facts about Joana Pak, Steven Yeun’s Wife (The Walking Dead)

Previous article

Top 10 Hot ‘n Fast BBQ vlees

Next article

You may also like

More in Lifehacks