Lijstjes

De 7 grootste jachten op een rijtje

0

Wereldwijd zijn er tal van grote en imposante jachten, die door de mondiale jetset bevaren worden. Vaak gaat het om grote zeiljachten en motorjachten die voor de gemiddelde mens niet betaalbaar zijn. Mensen die succesvol ondernemen en flink wat winst maken, kunnen zich deze jachten soms wel permitteren. Op een blogsite voor ondernemers komt wel eens een foto voorbij van slimme investeerders die succesvol ondernemen en hun geld in een duur jacht beleggen. Maar wat zijn eigenlijk de grootste, duurste en meest imposante jachten die in internationale wateren rondvaren? Hieronder vind je een lijstje van de zeven grootste en meest indrukwekkende jachten die momenteel operationeel zijn. Lik je vingers er maar bij af!

1. Azzam: 180 meter boot voor 344 miljoen euro

Een van de meest aandachttrekkende jachten qua grootte kwamen we tegen op een blogsite voor ondernemers. Het betreft een kolossaal en superluxueus jacht genaamd Azzam. Dit fraai opgepimpte vaartuig, het langste jacht ter wereld, kost ‘slechts’ 344 miljoen euro en is dan ook alleen betaalbaar voor de echte rijken der aarde. Oud geld of zeer succesvol ondernemen is nodig wil je een jachtboot van het kaliber Azzam kunnen aanschaffen. Uiteraard is dit fameuze jachtschip in bezit van een rijke oliesjeik, namelijk Khalifa bin Zayed Al Nahyan, bekend als de emir van Abu Dhabi en tevens president van de Verenigde Arabische Emiraten.

2. Dilbar: het grootste jachtschip ter wereld qua laadruimte

De Dilbar, die 180 miljoen euro kost, geldt momenteel als het grootste jachtschip ter wereld. Deze luxueuze boot is in bezit van Alisher Usmanov, een rijke Oezbeekse-Russische grootmagnaat met een geschat vermogen van 13 miljard dollar. Het schip is met 157 niet de langste in zijn soort, maar heeft met bijna 16.000 brutoton laadcapaciteit wel de meeste inhoud.

3. Eclipse: ruim één miljard euro

Roman Abramovich, een van de rijkste mensen op aarde, is de eigenaar van de Eclipse. Dit schip is een geschatte 1,2 miljard euro waard en met 162 meter lengte meer dan imposant te noemen. Op dit jacht zijn twee zwembaden te vinden, naast twee landingsplaatsen voor helikopters. Er is ruimte voor liefst zeventig bemanningsleden aan boord.

4. Al Said: koninklijk jacht van 155 meter

De jachtboot Al Said is in het bezit van de veelbesproken sultan van Oman, Qaboos bin Said Al Said Al-Said. De sultan, die kort geleden overleden is, heeft 270 miljoen euro afgetikt voor zijn 155 meter lange vaartuig. Naast dit jacht bezat de sultan van Oman nog diverse andere imposante jachtschepen.

5. Dubai – 162 meter vaarplezier

Het schip jacht Dubai is in de jaren 1990 gebouwd, maar de bouw werd in 1998 stopgezet. Uiteindelijk kwam het jacht in 2006, in opdracht van de overheid van Dubai, toch gereed. Met 162 meter lengte, en een onbekende prijs, geldt de Dubai – dat 24 gastverblijven heeft en 115 personeelsleden werk biedt – als een van de meest pontificale jachten ter wereld.

6. Fulk Al Salamah: 150 meter rijkdom van een sultan

De kosten van de 150 meter lange boot Fulk Al Salamah ofwel de Vredesboot’, zijn onbekend, maar moeten in de honderden miljoenen euro’s lopen. Over dit jacht van sultan Qaboos bin Said Al Said Al-Said is verder niet veel bekend.

7. Topaz: 147 meter vaargenot!

De Topaz, kosten: maar liefst 480 miljoen, geldt met 147 als een van de topjachten ter wereld qua lengte. Deze boot is het bezit van Mansour bin Zayed Al Nahyanan, vice-premier van de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens het WK Voetbal in Rio de Janeiro was acteur Leonardo DiCaprio als gast op dit jacht aanwezig.

Best advice from people who have won the lottery: the do’s and dont’s

Previous article

The CBD Oil Hype: These celebs love it

Next article

You may also like

More in Lijstjes