EtenHandig

Met deze wijnen kan je scoren op je volgende party

0

Een goed feestje houdt meer in dan sfeervolle muziek en lekkere snacks. Wil je écht een geslaagde party organiseren, dan heb je kwaliteitswijn nodig. Benieuwd welke wijnen jouw gasten het meest kunnen bekoren? Met deze wijntjes scoor je gegarandeerd!

AnchorPrimitivo: zuiderse charme in een glas

Deze Italiaanse rode wijn uit Puglia is een echte publieksfavoriet. Vol en krachtig van smaak, een lange afdronk en zachte tannines: wat wil je nog meer? Primitivo is een toegankelijke wijn die perfect past bij vleesgerechten en pasta. Deze partywijn haal je beter snel in huis!

AnchorSauvignon blanc: frisse dorstlesser

Liefhebbers van witte wijn smelten in het algemeen nogal snel voor een goede Sauvignon Blanc. Deze witte wijn staat bekend om zijn frisse, citrusachtige aroma’s. De perfecte begeleider bij schaal- en schelpdieren of salades. Zijn verfrissende afdronk valt bij iedereen in de smaak!

AnchorMalbec: veelzijdige crowdpleaser

Malbec is een zeer populaire wijn. Soepel en krachtig, zonder zwaar te zijn dus ideaal voor elk feestje! Zijn volle smaak met noten van zwarte kers en kruiden combineert goed met tapas- en kaasplankjes, maar ook met gegrild vlees. Een aanrader!

AnchorPinot noir: elegante en verfijnde must-have

Een Pinot Noir is veruit één van de elegantste wijnen die je kan serveren op je party. Lichter van structuur dan een primitivo en een malbec, maar zeer veelzijdig en multi-inzetbaar. Denk aan gerechten als gegrilde zalm of vleesgerechten. Ook heerlijk om zo te drinken!

AnchorProsecco: feestelijke touch

Een feestje zonder bubbels? Nee hoor! Haal zeker prosecco in huis. Deze Italiaanse mousserende wijn is lichter en zoeter dan champagne en ideaal als aperitief. Ook prima in cocktails. Deze toegankelijke wijn brengt elk feestje op gang!

AnchorChardonnay: witte klassieker

Een klassieke Chardonnay is een allemansvriend op elk feestje. Deze frisse en fruitige witte wijn is perfect te combineren met romige pasta’s, gevogelte of visgerechten. Ook prima om op zichzelf te drinken.

AnchorRosé: zomerse touch

Naast prosecco is ook rosé een heel feestelijk wijntje. Van bruschetta tot pastagerechtjes: rosé zorgt altijd voor een zomerse touch, ongeacht het seizoen. Serveer je geen eten? Ook dan is een rosé ideaal. Daarnaast past hij perfect bij hapjes als olijven of een tapasplankje. De ultieme wijn voor een relaxte sfeer!

Hoe zet je je bedrijf eigenlijk in de kijker? Slimme tips en tricks

Previous article

You may also like

More in Eten