Handig

Zo profiteer je optimaal van de voordelen van je tankkaart

0

In de huidige maatschappij, waarin mobiliteit een grote rol speelt, kunnen tankkaarten een waardevolle troef zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Met de stijgende brandstofprijzen en de behoefte aan kostenefficiëntie, is het belangrijk om de voordelen ervan optimaal te benutten. Hier lees je alvast hoe.

Vergelijk en kies de juiste tankkaart

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste tankkaart. Verschillende aanbieders bieden diverse mogelijkheden met uiteenlopende voordelen, kortingen en acceptatiepunten. Vergelijk de opties zorgvuldig en kies er één die past bij jouw behoeften en gebruikelijke tankstations.

Profiteer van kortingen en beloningen

Veel tankkaarten bieden kortingen en beloningen. Houd regelmatig de aanbiedingen en acties van jouw maatschappij in de gaten. Sommige kaarten geven bijvoorbeeld extra punten of cashback bij specifieke tankstations of zelfs bij aankopen er buiten, zoals in supermarkten.

Combineer privé- en zakelijk gebruik

Indien je een tankkaart zowel voor privé- als zakelijk gebruik hebt, profiteer dan van de mogelijkheid om beide te combineren. Hierdoor kun je meer brandstofkosten op de kaart zetten, wat uiteindelijk meer beloningen en kortingen oplevert.

Houd je tankgedrag in de gaten

Door je brandstofverbruik en tankgedrag in de gaten te houden, kun je strategisch tanken. Wacht bijvoorbeeld op momenten waarop de brandstofprijzen lager zijn of plan je tankbeurten rondom specifieke aanbiedingen van jouw tankkaart.

Kies voor kaarten met een breed acceptatienetwerk

Een tankkaart met een breed acceptatienetwerk geeft je de vrijheid om bij verschillende stations te tanken. Kies daarom één die wordt geaccepteerd bij degenen die populair zijn in jouw regio. Dit vergroot je flexibiliteit en maakt het makkelijker om de voordelen van de kaart te benutten.

Optimaliseer je rijgedrag

Efficiënt rijgedrag heeft niet alleen positieve effecten op het milieu, maar ook op je brandstofkosten. Door zuinig te rijden, maximaliseer je de afstand die je kan afleggen met een volle tank, wat op de lange termijn kostenbesparend is.

Gebruik je tankkaart voor onderhoudsdiensten

Sommige tankkaarten bieden niet alleen voordelen bij tankstations, maar ook bij gerelateerde diensten zoals autowassen, olieverversen en onderhoud. Profiteer van deze aanbiedingen om de algemene kosten van voertuigbeheer te verminderen.

Een tankkaart biedt tal van voordelen, dus maak hier zeker zo veel mogelijk gebruik van. Nu weet je dat ze zelfs verder gaan dan enkelen het betalen van brandstof. Door strategisch gebruik te maken van kortingen, beloningen en een slim tankgedrag, bespaar je een hele hoop geld. Hetzelfde geldt bovendien voor elektrisch laden.

De beste mini series op Netflix

Previous article

Heb jij een goede basis gelegd voor je bedrijf?

Next article

You may also like

More in Handig