Handig

Wat is een e-sigaret?

0

De e-sigaret is een elektronisch apparaatje, wat bedoeld is als alternatief voor het gewone roken van normale sigaretten. De doelgroep van een e-sigaret is daarom ook rokers die willen stoppen met roken. Overstappen is relatief eenvoudig, omdat de handeling blijft en je gebruikt maakt van een alternatief iets, ter vervanging van die vieze sigaret.

Wat zit er in een e-sigaret?

Als we het echt over onderdelen hebben bestaat een e-sigaret uit een tankje (de clearomizer), het verdampertje (de coil) en een batterij, met of zonder knop.

Als we het echt over de inhoud hebben van een e-sigaret, ligt het een beetje aan wat je er zelf in stopt. Om gebruik te kunnen maken van een e-sigaret moet er namelijk vloeistof in. Binnen de wereld van de e-sigaret spreken we dan van e-liquids.

E-liquids zijn er in tal van verschillende smaakjes, maar ook in verschillende samenstellingen, van verschillende merken uit verschillende landen en niet geheel onbelangrijk: met verschillende soorten nicotinegehaltes, waaronder uiteraard ook geheel nicotinevrij. Je kunt bij een e-sigaret dus in stapjes langzaam afbouwen naar nul.

Hoe werkt een e-sigaret?
Zoals al aangegeven bestaat een e-sigaret uit een clearomizer, een coil en een batterij. De batterij zorgt voor de power en de stroom. Die power gaat via de clearomizer weer naar de coil, die zich in de clearomizer bevindt. De coil bestaat weer uit een of meerdere spiraaltjes. Deze spiraaltjes gloeien, door de power van de batterij. Tussen deze gloeiende spiraaltjes zit katoen. Deze katoen hebben de vloeistof opgenomen. Doordat dit nu wordt verhit door die gloeiende spiraaltjes, zal de vloeistof erin verdampen.

Deze damp is hetgeen wat je inhaleert, als je een trekje neemt van een e-sigaret.

Welke moet ik nemen?

Dit is een moeilijke vraag, want er zijn zoveel verschillende e-sigaretten op de markt. Van e-sigaretten voor beginners, tot e-sigaretten voor de meer gevorderde gebruiker. Van hele simpele e-sigaretten, tot e-sigaretten waar je heel veel kunt instellen. Van kleine e-sigaretten, tot grotere e-sigaretten.

Ook je eigen wensen zijn niet onbelangrijk natuurlijk. En je rookgewoontes. En niet te vergeten: je budget. Al deze factoren bij elkaar bepalen welke e-sigaret voor jou het meest geschikt is.

Meer info over de e-sigaret?
Wil je meer weten over de e-sigaret, de onderdelen ervan of de vloeistof ervoor? Stel je vragen dan aan een winkel zoals smokesmarter, die al dit soort producten in hun assortiment heeft. Zij kunnen je vast en zeker helpen bij het uitkiezen van een, voor jou, geschikte e-sigaret.

De 5 mooiste oude Spaans steden

Previous article

Kies de juiste dimmers voor jouw LED verlichting

Next article

You may also like

More in Handig