Handig

Hoe thuiswerken aangenamer te maken

0

Thuiswerken is momenteel het nieuwe normaal. Maar soms heb je wel eens het gevoel dat de muren op je afkomen en je elke dag vastzit in je huis. Om dit te vermijden geven we je een aantal tips om thuiswerken een stuk aangenamer te maken.

Vul je dag met van alles en nog wat

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk te doen hebt op een dag. Op deze manier ben je constant bezig en geraak je niet verveeld. Uiteraard hoeven dit niet enkel taken te zijn in verband met je werk.

Vul je dag ook met de nodige ontspanningen. Werk twee uur en neem 10 minuten pauze. Breng zoveel mogelijk variatie in je pauzes: zo heb je een thee of koffie pauze, kan je babbelen met een vriend of buur, of zet je je even in je tuin om naar muziek te luisteren.

Snuif elke dag genoeg frisse lucht op

Zit je heel de dag binnen achter een computer? Gebruik je pauzes om even een luchtje te scheppen. Ook al is het maar eventjes buiten gaan staan met een kopje koffie of iets anders om te drinken. Frisse lucht is noodzakelijk voor je productiviteit en je geluksgevoel.

Gebruik je middagpauze als moment om even een tiental minuten of een half uur te gaan wandelen. Om een brood bij de bakker te halen of even te fietsen naar de post? Zolang je even buiten bent, voel je je weer fris in je hoofd.

Plan alles goed in

We willen niet zeggen dat jij elke seconde van je dag gepland moet hebben, maar het is wel waardevol om te weten wat je een bepaalde dag zeker gedaan wilt hebben. Schrijf deze planning elke dag weer op een papiertje dat je op je bureau hebt liggen of kies een leuke planner die past binnen je bureau accessoires design.

In je planning is het ook belangrijk dat je niet te vaag omspringt met de beschrijvingen. Noteer zo gedetailleerd mogelijk wat je wil doen en deel grote taken op in subtaken.

Een planning op papier neemt een deel van je stress weg. Je kan gemakkelijker tegen jezelf zeggen dat het tijd is voor een pauze wetende dat je jezelf die pauze ook kan permitteren. Zo geniet je ten volle van de buitenlucht.

Maak je werkruimte zo persoonlijk mogelijk

Gebruik voor het inrichten van je bureau persoonlijke kamer decoratie. Gebruik elementen waar je een emotionele connectie mee hebt. Op deze manier voel je je helemaal op je gemak wanneer je aan het werken bent. Zo voelt het ook niet meer aan of je tussen 4 muren zit heel de dag.

Met deze tips hopen we dat het thuiswerken vanaf nu een stuk aangenamer wordt. Weet dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel!

7 voordelen van een online casino

Previous article

Wat je moet weten over Cristiano Ronaldo

Next article

You may also like

More in Handig