HandigLifehacks

Vuur uit de relatie? Probeer deze drie tips!

0

Ziet elke avond er hetzelfde uit? Spendeer je meer tijd naast elkaar dan mét elkaar? Is het vuur soms ver te vinden? We’ve all been there! Iedereen die ooit al in een relatie zit, kan zich hierin herkennen. En het goede nieuws? Al die mensen hebben ook een oplossing gevonden! Wil je nog steeds 100% voor elkaar gaan, maar lukt het even niet? We’ve got you!

Leer de love language van je partner

De 5 love languages is veel meer dan zomaar een quiz. Het zegt je niet alleen hoe je door je partner graag gezien wil worden, het zorgt er ook voor dat je dit kan verwoorden. Je leert je eigenlijk verwoorden waar het schoentje wringt, en is dat al niet de moeilijkste eerste stap? In plaats van tegen je partner te zeggen “ik voel me niet geliefd”, “je ziet me niet staan”, “er is zo weinig connectie”, kan je aangeven dat je nood hebt aan een maandelijks etentje met z’n tweetjes, een goede knuffel na elke werkdag of een klein woordje van appreciatie als je een heerlijke maaltijd op tafel kookt. De drie love languages herkend? Inderdaad: quality time, physical touch en words of affirmation.

Werk aan je communicatie skills

Oké, de love language tip sluit hierbij aan, maar communicatieskills zijn ook zoveel meer dan dat. Het gaat over de houding die je aanneemt als je praat, de manier hoe je kritiek interpreteert, hoe je kijkt naar je partner, de manier waarop je vragen stelt, welke verwachtingen je stelt etc. Leer bij hoe anderen communiceren: op Instagram, TedTalk en YouTube vind je zoveel inspiratie. Of lees een boek om beter te communiceren zoals “How to be an Adult in Relationships” van David Richo. Wist je dat de moeite nemen om beter te zijn in iets al heel veel kan veranderen in je relatie? It shows you care.

Laat de hormonen de vrije loop

Het is heel cheesy, maar werkt elke keer. Ga de fysieke kant op zoals aanraken, knuffelen, handjes vasthouden, masseren en zoenen. Waarom werkt fysiek zijn met elkaar? Door contact met anderen krijgen we het hormoon oxytocine, je geluksgevoel. Laat de hormonen dus de vrije loop en geef knuffels en zoenen dag in, dag uit. Geef ‘s avonds extra tijd aan elkaar en organiseer een lange avond vol physical touch. Neem je je mooiste lingerie setje uit de kast? Of wil je eens iets nieuw proberen zoals sextoys zoals een vibrator of penis sleeve? Of is een romantisch avondje met een grappige film voor jullie ook goed? Een ding moet je vooral onthouden: we worden gigantisch beïnvloed door onze hormonen, dus laat de vrolijke hormonen maar vooral hun werk doen!

Zo dek je de tafel subliem voor dinergasten

Previous article

Tips voor verkoeling met extreem zonnig en warm weer

Next article

You may also like

More in Handig