Lifehacks

3 tips om sport te combineren met jouw drukke leven 

0

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Sport hoort dan ook een belangrijke rol te spelen in ieders leven. Toch is dat vaak niet het geval. Door de drukte van de alledaagse dag beweegt men veel te weinig. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een groot deel van de Nederlanders het lastig vindt om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging van dertig minuten per dag te komen. Merk jij dat je het ook steeds lastiger vindt om voldoende te bewegen en zou je misschien ook weer graag willen sporten? Maar heb je geen idee hoe je dit moet combineren met een druk bestaan? Met de volgende 3 tips moet dit zeker lukken. 

Maak afspraken en zet deze in je agenda 

Het is niet alleen een kwestie van tijd vinden, maar je moet deze ook vaak maken om te kunnen sporten. Hoe behandel je werkafspraken, zodat je deze zeker weten nakomt? Door deze in te plannen natuurlijk. Dit zal je dus ook met het sporten moeten doen. Maak iedere week een planning, kijk op welke momenten er een gaatje vrij is en plan vervolgens een moment vrij om naar jouw favoriete sportschool in Amersfoort te gaan. 

Groot voordeel van sportscholen is dat ze vaak zeer ruime openingstijden hebben. Hierdoor is er altijd wel een moment vrij waarop jij kunt sporten. Soms zelfs laat op de avond of in de zeer vroege ochtend. Plan deze momenten in en maak hier ook echt gebruik van. Het is niet alleen belangrijk om er altijd voor anderen te zijn, ook zelfzorg is van belang. Hier hoort sporten echt bij. Je maakt toch ook tijd vrij om te eten? Waarom zou je dit dan niet doen om te bewegen? 

Beloon jezelf 

Het is niet altijd gemakkelijk om er een routine van te maken om te sporten. Vaak is dit het eerste wat wegvalt tijdens drukke tijden. Het is daarom belangrijk dat je het niet alleen als prioriteit gaat zien, maar dat je er ook lol aan gaat beleven om hiermee aan de slag te gaan. Dit doe je bijvoorbeeld door jezelf te belonen bij kleine mijlpalen. Heb je je bijvoorbeeld een maandlang aan al jouw sportafspraken gehouden? Beloon jezelf dan eens met iets lekkers, een mooi kledingstuk of iets anders wat je graag had willen hebben. Op die manier blijf je gemotiveerd. 

Zoek naar een passend alternatief 


Het is niet altijd mogelijk om je aan je sportschema te houden. Het is hierbij wel van belang dat je naar een alternatief op zoek gaat. Is je kind ziek? Dan betekent dit niet dat je de hele dag niets anders kan dan op de bank zitten. Je kunt ook prima thuis een work-out doen in plaats van een tripje naar de sportschool. Wees creatief in het verzinnen van oplossingen wanneer het echt niet anders kan. Op die manier geniet je nog altijd iedere week van voldoende beweging en hou je het sporten beter vol in drukke tijden. 

Heeft het eigenlijk wel zin om reviews te lezen?

Previous article

How To Design Your Home Using a Palette Of Blue And Green

Next article

You may also like

More in Lifehacks