Handig

Laminaat koop je bij een speciaalzaak

0

Laminaat is er in veel verschillende soorten en met diverse dessins. Maar weet je waar ook veel verschil in kan zitten? In de kwaliteit van laminaat. Goed laminaat is stevig, kan tegen een stootje en een beetje vocht. Laminaat van mindere kwaliteit is in het eerste geval goedkoop, maar daarna duurkoop want het wordt snel vaag of verkleurd snel, is snel beschadigd en is een stuk dunner. Zeker weten dat je kwalitatief goed laminaat koopt? Dan koop je dit bij een speciaalzaak. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Waar leg jij laminaat?

Voorafgaan aan de aankoop is het belangrijk in welke ruimte je laminaat legt en wat voor ruimte dit is. Laminaat kan niet tegen te veel vocht, dus voor in een badkamer laminaat kopen is geen goede keuze. In een slaapkamer hoeft laminaat minder stevig te zijn als in de woonkamer, omdat er in de woonkamer veel meer gebruik gemaakt wordt van de vloer. Zo spelen er kinderen op, lopen er huisdieren overheen, laat je wel eens een bord of bestek vallen. Laminaat kopen van goede kwaliteit, loont je in het gemak van de vloer. Laminaat van goede kwaliteit kan wel tegen een stootje gelukkig.

Laminaat van goede kwaliteit

Maar hoe herken je dat dan laminaat van een goede kwaliteit? Kun je dat al zien in de winkel? Ja, dat

Kan zeker! Laminaat van goede kwaliteit bevat vaak een keurmerk. Daarnaast sorteren speciaalzaken de beste kwaliteit laminaatvloeren. Dat is voor een consument niet altijd goed te zien. De speciaalzaken selecteren op:

  • de dikte van het laminaat
  • het materiaal van de drager
  • de gebruiksklassen, dit bepaalt de slijtvastheid
  • de behandeling van de toplaag.

Laminaat werkt

Een laminaatplank bestaat uit samengeperste houtvezels. Daar wordt een verharder aan toegevoegd en de plank wordt afgemaakt met een print in het gewenste dessin van de koper en een beschermlaag. Wat mensen wel eens vergeten is dat laminaat werkt. Dat komt dus door die samengeperste houtvezels. In welke hoedanigheid dan ook, hout werkt altijd. Vandaar dus dat laminaat uitzet bij warmte en krimpt bij kou. Dit is nauwelijks zichtbaar, tot het problemen veroorzaakt, zoals het omhoog komen van een laminaatvloer, wat voorkomen kan worden door het op de juiste manier te leggen. Kortom, dat laminaat werkt heeft niets te maken met de kwaliteit van laminaat die je gekocht hebt, maar met het leggen ervan. De meeste speciaalzaken in laminaatvloeren zorgen voor een legservice waar je gebruik van kunt maken.

Bebo Parket

Laminaat koop je voor alle zekerheid dus bij een speciaalzaak. Een gerenommeerde speciaalzaak in laminaatvloeren is Bebo Parket. Dit is de grootste zaak in laminaatvloeren en ze zijn gevestigd in Vriezenveen, Overijssel. Deze speciaalzaak biedt laminaat vloeren in houtlook, natuursteen look en ze bieden ook restanten voor de kleine portemonnee. Ook kun je gebruik maken van de legservice aan om laminaat te leggen bij jou thuis. Neem contact met ze op of neem een kijkje op hun site voor meer informatie.

Jessica Chastain, Fast Facts About the American Actress

Previous article

Een greep uit het aanbod videocamera’s

Next article

You may also like

More in Handig