GadgetsLijstjes

Hoe duur is het hebben van een drone? Aan wat voor kosten moet je denken

0

Een drone lijkt een ideaal speeltje voor iedere gadgetfreak. Het kan vliegen, het kan filmen, het heeft een controller die jij kunt besturen: what’s not to like? Drones kwamen een paar jaar geleden voor het eerst op de markt en bleken direct populair. Zou je er ook graag eentje willen bemachtigen of er graag eentje cadeau willen geven maar weet je simpelweg niet zo goed in welke prijscategorie je moet denken? Wij helpen je uit de brand!

Drones in alle soorten en maten

Om te beginnen, zijn er weinig producten die zoveel uiteenlopende prijzen hebben als drones. Er bestaan drones van slechts een paar tientjes (goed, dan hebben we het ook wel over een zogeheten mini-model) en drones van ongeveer drieduizend euro. Het grote verschil? De inhoud.

De goedkopere drones

Voor de meeste goedkopere drones (we nemen het mini-model even als voorbeeld) hoef je niet veel te betalen. Gemiddeld zo’n 24,99 en dat maakt dit bijvoorbeeld een uitermate geschikt verjaardagscadeau. Met zo’n drone kun je op volle accu tot ongeveer 5 á 6 minuten vliegen. Er zit dan geen camera in, maar wel een controller waarmee jij de drone op afstand kunt besturen.

De duurdere drones

Een drone kun je zo duur maken als je zelf wilt. Het is natuurlijk maar net wat jij belangrijk vindt. Van een typische ‘dure’ drone, van zo’n 3.000 euro, kun je natuurlijk een stuk meer verwachten dan van een goedkoper model. Zo’n geavanceerde drone bezit namelijk niet zomaar een camera, maar kan bijvoorbeeld ook een warmtebeeldcamera bezitten. Daarnaast hebben veel kwalitatief goede drones ook een 4K visuele camera. Op volle accu kun je hier wel een half uur mee vliegen, en de meeste drones hebben een bereik van ongeveer 8.000 meter.

Drone accessoires

Zoals ook in het leven of in outfits, kunnen accessoires een geheel maken of breken. Ook bij een drone zijn drone accessoires hetgeen wat het heel leuk of juist niet zal maken. Denk bijvoorbeeld aan een klein tasje om je drone veilig in te kunnen vervoeren. Of een extra set batterijen, propellers of propeller guards. Drone accessoires zijn geschikt voor de drones die wat goedkoper zijn, maar net zo leuk voor de drones die iets meer een investering waren.

 

 

Permanent wonen in een stacaravan: iets voor jou?

Previous article

Niet zo avontuurlijk aangelegd, maar toch op wereldreis?

Next article

You may also like

More in Gadgets