Handig

Geluidsoverlast, wanneer spreken we hiervan en wanneer kun je er wat tegen doen?

0

Overlast is helaas een groot maatschappelijk probleem. Iedereen ervaart wel eens een soort overlast. Niet alle overlast kan wat aan gedaan worden, maar sommige wel. Wanneer overlast kleinschalig en tijdelijk is, wordt het niet als een groot probleem beschouwd. Maar wanneer je er dagelijks mee geconfronteerd wordt, kan het wel een probleem worden.

Geluidsoverlast

Je hebt verschillende soorten geluidsoverlast. Zo heb je geluidsoverlast van bijvoorbeeld een vliegveld, de kans is groot dat het vliegveld er als was voor je er ging wonen. In dit opzicht kies je ervoor om je te vestigen in dit gebied, ondanks dat je je bewust bent van de overlast. Maar wanneer je ergens gaat wonen en je hebt ineens veel overlast van je buren, dan kon je geen rekening houden met deze overlast. De ene geluidsverlast buren is erger als de ander. Bij de ene buren heb je soms alleen geluidsoverlast en bij een ander loopt het net even wat erger uit de hand. Wanneer er sprake is van geluidsoverlast van de buren, wordt dit meestal in de nacht vastgesteld. Overdag is geluid meestal niet erg, maar als je ‘s avonds wil gaan slapen is rust geen overbodige luxe.

Overige overlast

Overlast vormt zich natuurlijk niet alleen rondom geluid. Er zijn ook tal van andere vormen van overlast die je van je buren kunt ervaren. Namelijk parkeeroverlast, in dit geval parkeren de buren op een manier om jou te irriteren. Dit kan zowel bewust als onbewust gebeuren. Ook kun je er bijvoorbeeld last van hebben, dat de buren geen rekening met je houden als je de hond aan het uitlaten ben. Als jouw hond bang is voor andere honden en de buren hebben niet het fatsoen om even te wachten, kan dit aardig in je irritatiezone gaan zitten.

Wat te doen tegen overlast

Als het gaat om overlast van de buren, kun je het beste als eerst met de buren in gesprek gaan. Eerst vertellen wat jou dwars zit en aanhoren of het vanuit de buren misschien onbewust gebeurde. Is het vanuit de buren wel een bewuste actie, kun je altijd een instantie inschakelen voor hulp. Bijvoorbeeld de politie. Het nadeel van de politie is alleen, dat de politie eerst voldoende bewijs moet hebben om er echt wat aan te kunnen doen. Voor sommige mensen is een waarschuwing voldoende, voor andere zijn helaas zwaardere maatregelen soms nodig. Maar als praten met de buren geen oplossingen biedt dan is het wel fijn als er een instantie bij geroepen kan worden.

Tips that will help you to Speed up a Slow Computer

Previous article

Beginnen met crypto beleggen? 8 gouden tips

Next article

You may also like

More in Handig