Geld

Tips om je onderneming te laten groeien

0

Hey ondernemer, zit de groei van je onderneming in een doodlopend straatje? Lijk je geen nieuwe klanten en dus ook geen nieuwe inkomsten meer te genereren? Is de sleur erin gekropen? Dan is het hoog tijd voor een powershot! Wat nieuwe energie om je bedrijf een boost te geven en terug nieuwe leads en klanten aan te trekken. Hoe je dat doet, dat lees je hier! 

Tijd maken voor groei

Je hebt een naam, een logo, een website en jawel, zelfs een Instagram-pagina. Proficiat, je hebt the bare minimum qua marketing. De basis is er, maar je weet ook wel dat er nog onontgonnen terrein is op dat vlak. Het grootste probleem? Tijd. We weten het allemaal. Elke kleine zelfstandige met een goeddraaiende zaak heeft een overvolle uitpuilende agenda en is vaak ‘s avonds nog tot in de late uurtjes bezig met de paperassen en planning. Hard to break it to ya, maar hier ligt waarschijnlijk je grootste uitdaging. Tijd maken voor een afspraak met die marketeer, die online cursus nieuwsbrieven schrijven of die afspraak met de bank voor een lening om je nieuwe project te lanceren. Is het echt onmogelijk om tijd te maken? Informeren naar de haalbaarheid om iemand in dienst te nemen kan bij je bij elke boekhouder in België natuurlijk. Zo heb jij je handen vrij om je te focussen op die felbegeerde groei. 

Brainstormen en klantenbrein

Tijd kunnen maken? Top! Dan is het tijd om te brainstormen! Gooi alle ideeën op tafel. Haal iedereen die bij je zaak betrokken is erbij en wissel gedachten uit. Gooi het er allemaal uit en noteer op een groot whiteboard. Alle gedachtespinsels zijn welkom. Ga op zoek naar originele manieren om nieuwe klanten aan te spreken en je bekendheid te vergroten. Denk daarbij liefst zoveel mogelijk out of the box en kruip ook in het brein van je huidige klanten. Stel vragen zoals ‘Hoe zouden we je nog beter van dienst kunnen zijn? ‘Wat mis je in ons huidige aanbod?’ Uit klantenbevragingen komen vaak hele goeie suggesties die je een goed beeld geven van waar je doelgroep naar op zoek is. Op waanzinnige ideeën kom je het makkelijkst in een stimulerende ruimte. Is jouw kantoor of fysieke winkel klaar voor een make-over? Maak als de donder een afspraak bij je lokale schilder in Geel. Ga je eindelijk voor die knalgroene muur of misschien wel een volledige spierwitte, strakke ruimte waar je je zonder afleiding kan focussen en je gegarandeerd een waterval van ideeën krijgt!

 

Op zoek naar de ultieme entertainment setup? Deze tips helpen je op weg!

Previous article

Procedures voor kaartgegevens bij online betalen: wat je moet weten?

Next article

You may also like

More in Geld