HandigLifehacks

De voordelen van een parka jas op een rijtje

0

Wie op zoek is naar een nieuwe winterjas ontdekt snel genoeg dat het aanbod ontzettend groot is. Winterjassen zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook in diverse modellen. De laatste jaren zien we regelmatig een parka winterjas terug in het straatbeeld. Dit is een jas waarvan de capuchon is afgewerkt met een bontkraag. Twijfel je of zo’n jas iets voor jou is? Dan ben je hieraan het juiste adres. In deze tekst zetten wij de voordelen van een parka jas op een rijtje.

Geschikt voor mannen en vrouwen
Sommige jassen zijn specifiek bedoeld voor mannen, terwijl andere jassen juist alleen gedragen worden door vrouwen. Om te bepalen of een parka iets voor jou is, ben je vast benieuwd voor welk geslacht deze jassen geschikt zijn. Hier kunnen we vrij kort over zijn, want er zijn zowel heren als dames parka’s te koop. Een parka dames verschilt in bepaalde opzichten van een parka heren. Zo hebben deze winterjassen voor dames vaak andere kleuren dan die voor heren. Daarnaast hebben de jassen voor dames en heren vaak een ander model.

Parka jassen zijn warm
Een tweede voordeel van parka’s is dat ze lekker warm zijn. Het merendeel van deze jassen is voorzien van een dikke voering. Hierdoor houdt een parka de warmte binnen, terwijl koude lucht maar lastig door de jas heen kan dringen. Grote voordeel hiervan is dat jouw lichaam warm blijft. De meeste parka’s zijn overigens niet alleen geschikt voor het Nederlandse klimaat, maar kunnen ook koudere temperaturen verdragen. Vandaar dat dit bestempeld wordt als een uitermate geschikte winterjas dames en heren.

Water dringt niet door de jas heen
In de winter kan de temperatuur in ons land flink dalen. Daarnaast valt er soms flink wat neerslag. Een jas die enkel in staat is om jouw lichaam warm te houden is hierdoor niet voldoende. Water mag er namelijk ook niet doorheen dringen. Gebeurt dit wel? Dan vat je mogelijk alsnog kou. Dit brengt ons bij een derde voordeel van een parka. Water kan namelijk niet door deze jassen heen dringen. Het merendeel van deze jassen is zelfs waterafstotend, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het in de jas trekt.

Duurzame winterjas
Veel mensen kopen een parka winterjas omdat hij warm en waterdicht is. Toch zijn dit niet de enige redenen om voor zo’n jas te kiezen. Je haalt namelijk ook een duurzame winterjas in huis. Parka jassen worden namelijk gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierdoor gaan ze over het algemeen behoorlijk lang mee. Doordat je niet ieder jaar een nieuwe winterjas hoeft te kopen, spreken we van een duurzame winterjas. Voor jouw portemonnee is het ook gunstig. Je hoeft namelijk maar eens in de zoveel jaar een nieuwe jas te kopen als je voor een parka winterjas kiest.

Hoe werkt de BPM berekening van een elektrische auto?

Previous article

Vogels kijken: 5 tips voor de beginnende spotter

Next article

You may also like

More in Handig