Handig

Besparen op je energierekening doe je zo

0

Als je energie bespaart heb je zowel minder kosten als CO2 uitstoot. Je helpt hier dus jezelf mee en ook het milieu, een win-win situatie dus. Je zult waarschijnlijk wel denken, maar hoe bespaar ik dan op deze kosten? Als ik het koud heb dan doe ik toch gewoon de verwarming aan, dat is toch niet erg? Nou, tegenwoordig zijn er veel factoren waar je zelf invloed op kan hebben als het gaat om energieverbruik. In dit artikel zullen wij je tips verlenen die jou zullen helpen met het verlagen van je energieverbruik, en dus je kosten!

 

  • Gebruik LED verlichting

 

De aanschafprijs voor een LED lamp is wat hoger, maar je zult dit geld makkelijk terugverdienen. Dit komt doordat deze lampen 85% zuiniger zijn dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan halogeenlamp. LED lampen gaan ook veel langer mee. Doordat ze wel 9x langer meegaan, hoef je ze ook minder vaak opnieuw aan te schaffen. Dit scheelt op lange termijn natuurlijk ook weer kosten. Nog een belangrijke tip is natuurlijk om je lampen nooit aan te laten staan wanneer je een ruimte verlaat. Probeer het licht alleen aan te doen als je er daadwerkelijk gebruik van maakt.

 

  • Haal een slimme thermostaat in huis

 

Met behulp van een programmeerbare thermostaat zul je veel kosten en energie besparen. Je kunt van te voren instellen wanneer je wilt dat de thermostaat aan en uit gaat, wat er voor zal zorgen dat hij bijvoorbeeld uitstaat als je niet thuis bent. Er zijn zelfs slimme thermostaten die zelf je leefritme leren en zich daarop aanpassen. Je hoeft dan dus niet meer bang te zijn of je de verwarming wel of niet had uitgezet voordat je wegging. Vaak kun je deze apparaten via je je telefoon besturen. Natuurlijk is het gebruiken van dekentjes en dikke truien ook altijd nog een budgetproof oplossing tegen de kou.

 

  • Verlaag je waterverbruik

 

Als je minder water verbruikt, worden de maandelijkse rekeningen natuurlijk ook lager. Je kunt nu denken aan bijvoorbeeld minder warm water gebruiken, korter douchen en de kraan niet altijd lang open laten staan. Dit zijn trucjes waarmee jij je rekening omlaag zult krijgen en kosten zult besparen.

 

  • Vergelijk energieleveranciers voor het laagste tarief

 

Voordat je jezelf aansluit bij een bedrijf, kun je beter eerst onderzoek doen naar het volledige aanbod. Tarieven kunnen vaak erg verschillen. Jouw maandelijkse lasten kunnen dus flink beïnvloed worden door je energieleverancier, daarom is het handig eerst aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt.

 

  • PV-panelen

 

Als je toch gebruikmaakt van energie, wek de energie dan zelf op! Met behulp van zonnepanelen kun je zonne-energie opwekken die vervolgens wordt omgezet in bruikbare energie. Je krijgt ook nog eens subsidie als je PV-panelen neemt op je dak.

Een paar handige tips waar jij als automobilist wat aan hebt

Previous article

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes voor een betere huid

Next article

You may also like

More in Handig