Geld

De voordelen van een persoonlijke lening, Binnen korte termijn je droom werkelijkheid maken?

0

Iedereen heeft wel een droom in zijn leven. Voor de één is het een lange reis maken en de ander wil graag een mooie uitbouw realiseren. Misschien wil jij wel een prachtige auto rijden. Wat je droom ook is in veel gevallen gaat het gepaard met geld, soms is dit veel geld en soms minder. Maar wat nu als je al meer dan drie jaar aan het sparen bent, maar je komt nog steeds niet in de buurt van dat streefbedrag. Dan kan je heel goed een persoonlijke lening aangaan om toch jouw ultieme droom in vervulling te brengen. Lees er meer over in deze blog.

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening kan jij het geleende bedrag gelijk op je rekening verwachten. Je spreekt met de bank of kredietverstrekker een bepaald aflosbedrag per maand af. Wat ook vast staat zijn de looptijd en het rentepercentage voor de volledige looptijd. Het voordeel hiervan is dat je precies weet tot wanneer de lening loopt. Wat dus ook fijn is ten opzichte van andere leningen: Je hebt gelijk het volledige bedrag tot je beschikking. Je kan dus meteen je financiering voor een studie of nieuwe auto afronden.

Waarvoor lenen de meeste mensen geld?

Er zijn veel uiteenlopende redenen om geld te lenen had je al gelezen in de intro. Maar er zijn een paar redenen die als maar weer terugkomen. Om je een beetje te laten zien waarvoor de meeste mensen een persoonlijke lening aangaan hebben we ze op een rij voor je gezet.

Een auto

Dit is voor de meeste mensen reden nummer één om een persoonlijke lening aan te gaan. Want een mooie auto wil toch iedereen. Maar de kosten voor zo’n bolide kunnen flink oplopen. Door een persoonlijke lening aan te gaan kan jij toch in een nieuwer model auto rijden, maar betaal je niet de hoofdprijs. Een ander voordeel is dat je bij het geld lenen voor een auto ook gelijk kan kiezen voor een duurzame en zuinige auto. Qua kosten kan het dus zelfs voordeliger zijn.

Een studie of een cursus

Het volgen van een studie is vaak een reden voor veel mensen voor een lening. Zo zijn studies duur en heb je vaak ook niet meer de tijd om dit geld bij te verdienen. Het kan zijn dat een studie veel van je tijd in beslag neemt. Daarom is een persoonlijke lening een goede en verantwoorde keuze wanneer jij een cursus of opleiding gaat volgen en deze wil financieren.

Een verbouwing

Het kan zijn dat jij een prachtige verbouwing in gedachten hebt voor je woning. Je hebt hier al flink voor gespaard, maar het bedrag valt toch tegen en ieder jaar worden de materialen voor de uitbouw duurder. Wat kan je dan doen om ervoor te zorgen dat zo’n uitbouw toch gerealiseerd kan worden? Precies, dat is een persoonlijke lening. Je kan vaak tot zo’n 75.000 euro lenen. Dat is meer dan voldoende voor een verbouwing. Meer weten over het verbouwen van een huis? Bekijk het programma: de perfecte verbouwing.

Beginnen met crypto beleggen? 8 gouden tips

Previous article

Blote herenbenen in de zomer?

Next article

You may also like

More in Geld